Δήλωση μετά την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Μοζαμβίκης

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, ιδιαίτερα με κάποιον που το μικρό του όνομα είναι Αριστείδης, το οποίο μας είναι τόσο οικείο.

Παρακαλώ να μεταφέρετε στην Υπουργό Μacamo τις θερμότερες ευχές της Ελληνικής Κυβέρνησης και τις δικές μου προσωπικά για ταχεία ανάρρωση.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Για εμάς αυτό είναι ένα σημαντικό έγγραφο. Ανοίγει έναν δίαυλο επικοινωνίας. Θα χαρούμε να υποδεχθούμε εσάς ή όποιον επιλέξει το Υπουργείο σας στην Αθήνα το συντομότερο.

Βρίσκεστε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο του κόσμου. Στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη ήπειρο, με τον ταχύτερα αυξανόμενο πληθυσμό, που αντιμετωπίζει εντούτοις, προβλήματα τα οποία είναι κοινά για όλους μας.

Και, πράγματι, στην ατζέντα μας περιλαμβάνεται η επιδίωξή μας να βοηθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο με την ιδιότητά μας ως ευρωπαϊκή χώρα και ως μέλος της ΕΕ. Έχουμε ήδη παρουσία στη Μοζαμβίκη, υπάρχει μια ελληνική κοινότητα εδώ. Χαίρομαι πολύ που υπάρχει και αποτελεί γέφυρα σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών. Συμμετέχουμε, επίσης, στην EUTM (Εuropean Union Training Mission in Mozambique).

Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την ευκαιρία. Σας ευχαριστώ για την καλοσύνη σας να με δεχτείτε σε αυτή την υπέροχη χώρα. Προσβλέπω σε πολλές ευκαιρίες για νέες συναντήσεις και στην ενίσχυση των σχέσεών μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο