Δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία

Μόλις ολοκληρώσαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον φίλο μου, τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu, λίγο πριν από τη Διάσκεψη των Δωρητών για τη στήριξη του λαού της Τουρκίας και της Συρίας, στην οποία θα μεταβούμε μαζί αμέσως μετά.

Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Mevlüt, γιατί ήταν ο πρώτος υπουργός που μου τηλεφώνησε μετά την τραγωδία στα Τέμπη και μου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, τα συλλυπητήρια του προέδρου Ερντογάν, αλλά προσέφερε και βοήθεια, αν χρειαστεί.

Είχα επίσης την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τον κρατούμενο στις τουρκικές φυλακές που η Τουρκική Δημοκρατία εξέδωσε στην Ελλάδα για να παραστεί στην κηδεία του γιου του, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ευχαρίστησα τον Mevlüt επίσης, για την πολύ σημαντική ανακοίνωσή του ότι η Τουρκική Δημοκρατία θα υποστηρίξει και θα ψηφίσει την Ελλάδα στην εκστρατεία της για μια μη μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-26.

Είχα επίσης την ευκαιρία να ενημερώσω τον συνάδελφό μου ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Και πάλι, αγαπητέ Mevlüt, ήταν μεγάλη μου χαρά που σε είδα και ελπίζω να ξανασυναντηθούμε σύντομα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο