Δήλωση σχετικά με την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης των Φιλαρμονικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας παρέστη στην υπογραφή από τον Γ.Γ. την Π.Ι.Ν. κ. Σωτήριο Βόσδου της ανοιχτής πρόσκλησης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης συνολικού ύψους 2.100.000€ με αντικείμενο τη στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη των φιλαρμονικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Δένδιας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ.Σωτήριο Βόσδου και τον κ.Στέφανο Πουλημένο δήλωσε τα εξής: 

« Θα μου επιτρέψετε να πω κύριε Γενικέ Γραμματέα αφού σας ευχαριστήσω θερμά, ότι σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τα Ιόνια Νησιά, για την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, για τον πολιτισμό τους και για την Κέρκυρα ειδικά. 

Σήμερα είναι η τελική κατάληξη μιας μακράς προεργασίας που έχει κάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έχει αποδεχθεί το Υπουργείο Πολιτισμού. Έχουν καταγραφεί όλες οι ανάγκες εξοπλισμού των φιλαρμονικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Έχουν αποτιμηθεί και έχουν διατεθεί τα χρήματα εκείνα τα οποία θα κατανεμηθούν σύμφωνα με τις προτάσεις που θα υποβληθούν, –όπως καταλαβαίνετε οι κατά πολύ μεγαλύτερες είναι της Κέρκυρας αφού πάνω από τα ¾ των φιλαρμονικών είναι στην Κέρκυρα-ώστε να καλυφθούν οι δηλωμένες ανάγκες όλων των φιλαρμονικών συνολικού ύψους πάνω από 2 εκ €.

Εγώ ήρθα εδώ για να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν την Περιφέρεια, να ευχαριστήσω τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είναι ευήκοος σε οτιδήποτε αφορά τις ανάγκες του πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Κέρκυρας ειδικά και επίσης να ευχαριστήσω τη Νομαρχία της Κέρκυρας και το Νομάρχη κ. Στέφανο Πουλημένο που θα αναλάβει όσον αφορά την Κέρκυρα το βάρος αυτής της διαδικασίας.

Πάντως είμαι ευτυχής γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να βρίσκει τη λύση του. Εξοπλίζονται οι φιλαρμονικές του νησιού. 

Εύχομαι πάντα τέτοια κύριε Γενικέ Γραμματέα, κύριε Νομάρχα, εύχομαι να μπορέσουμε το χρονικό διάστημα που έρχεται να λυθούν και άλλα προβλήματα που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού».

Μετάβαση στο περιεχόμενο