Δήλωση σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Βρίσκομαι και πάλι στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Λονδίνο, καταρχήν μεν για να δω τους Πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Αθήνα – το ίδιο θα κάνω και αύριο στη Ρώμη – σε μια προσπάθεια, αφενός, να προωθήσω την υποψηφιότητά μας για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά, κατά δεύτερον, και για να τους ενημερώσω για τις ελληνικές θέσεις σε μία σειρά από ζητήματα.

Με την ευκαιρία όμως αυτή, θα συναντήσω σε λίγο τον ασκούντα καθήκοντα Υπουργού Εξωτερικών, τον κ. Heaton–Harris. Ως γνωστόν η Liz Truss είναι σε απομόνωση εξαιτίας του COVID-19. Και πάλι, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ένας σημαντικός παγκόσμιος παίκτης, και κάθε επαφή με την βρετανική κυβέρνηση έχει για εμάς, για την ελληνική κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μία πολύ μεγάλη σημασία.

Προφανώς, μεταξύ των θεμάτων συζήτησης με τον Minister of State Ηeaton-Harris, θα είναι και η εφαρμογή του Μνημονίου που υπογράψαμε με τη Liz Truss εδώ και λίγες εβδομάδες: πώς θα μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε και πώς θα μπορέσουμε από την εφαρμογή του να αποκομίσουμε τα περισσότερα, τόσο εμείς, η ελληνική πλευρά όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο