Δήλωση σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Θα έχω σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ για πρώτη φορά με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, James Cleverly.
Καταρχήν, θα συζητήσουμε το διμερές πλαίσιο, την εκτέλεση της συμφωνίας για το Στρατηγικό Πλαίσιο, την οποία είχα υπογράψει με τη νυν Πρωθυπουργό, Liz Truss, όταν αυτή ήταν Υπουργός Εξωτερικών.

Από κει και πέρα, θα έχω τη δυνατότητα να τον ενημερώσω για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα, τα ζητήματα που δημιουργούνται από το φερόμενο τουρκολιβυκό “μνημόνιο”, το άκυρο τουρκολιβυκό “μνημόνιο”, και από κει και πέρα την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Και, όπως πάντα, να κάνουμε από κοινού μια ανάλυση για το Κυπριακό και τη δυνατότητα επιτέλους να μπορέσει να ξεκινήσει μια διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Πάντα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σημαντική χώρα, ένας στρατηγικός και ιστορικός φίλος της Ελλάδας. Και για την Ελληνική Κυβέρνηση, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει πλήρη εικόνα των ελληνικών απόψεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο