Δήλωση σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο, σχετικά με τη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Ben Wallace (pool ΕΡΤ)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο, σχετικά με τη συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Ben Wallace:


«Είμαι κατ’ αρχάς ιδιαίτερα ευτυχής για την δεύτερη συνάντησή μου με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Ben Wallace, μέσα σε ένα μήνα.

Θα ήθελα να πω ότι η βρετανική πλευρά έχει με πολλούς τρόπους διατυπώσει τις ευχαριστίες της προς την Ελλάδα, προς την ελληνική Кυβέρνηση, για το ενδιαφέρον, την ασφάλεια και τις εκκενώσεις των Βρετανών τουριστών από τις περιοχές στην Ελλάδα που αντιμετώπισαν τους μεγάλους κινδύνους των πυρκαγιών, των τελευταίων ημερών.

Από εκεί και πέρα, αντικείμενο της συζήτησης είναι το «Κοινό Όραμα» που έχει υπογραφεί από τον προκάτοχό μου, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οδικός χάρτης, αλλά και μια εκτεταμένη συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ, στην ευρύτερη περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική, στην υπο-Σαχάρια Αφρική και βεβαίως τις προκλήσεις που παρουσιάζουν τα Δυτικά Βαλκάνια.

Θα ήθελα να υπάρχει ένας μηχανισμός μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας, ώστε να μεταφερθούν και σε εμάς τα διδάγματα που το Ηνωμένο Βασίλειο προσλαμβάνει από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το πώς θα μπορούσαν να εκσυγχρονιστούν περαιτέρω οι Ένοπλες Δυνάμεις βάσει των διδαγμάτων αυτών.

Και βέβαια, πάντα υπογραμμίζω, σε κάθε μου συνάντηση, ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς μία αμυντική συμμαχία. Είναι μια συμμαχία αξιών και έχει σημασία ποιες χώρες, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υπερασπίζονται ακριβώς αυτές τις αξίες για τις οποίες υπάρχει το ΝΑΤΟ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο