Δήλωση σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συμμετοχής στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της Διμερούς Διακλαδικής Άσκησης Ελλάδας-ΗΠΑ “POSEIDON’S RAGE 22”

Είμαστε σήμερα εδώ στην Κρήτη, στα Χανιά, μαζί με τον Υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κ. Φλώρο, τον Αρχηγό της Αεροπορίας και τον Πρέσβη των ΗΠΑ, κ. Tsunis, για να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα.

Ένα μήνυμα ότι οι ΗΠΑ και η Ελληνική Δημοκρατία στέκονται μαζί απέναντι στον αναθεωρητισμό, απέναντι σε οτιδήποτε απειλεί την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα των χωρών. Στέκονται μαζί εν ονόματι της προστασίας του Διεθνούς Δικαίου, βασισμένοι στα εξαιρετικά μηχανήματα που βλέπετε γύρω μας, αλλά κυρίως στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που συνεργάστηκαν σε διάφορες σημαντικές ασκήσεις τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ξαναλέω, αυτό το οποίο γίνεται είναι μία άσκηση που υποδηλώνει τη θέλησή μας να προστατεύσουμε τις αξίες της δημοκρατίας, της σταθερότητας, της ασφάλειας, της εδαφικής ακεραιότητας. 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο