Δηλώσεις στην Political σχετικά με τις ευρωεκλογές
photo edit

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε στη διαδικτυακή εφημερίδα Political, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ευρωεκλογές:

Ποιο είναι το δίλημμα των Ευρωεκλογών;

Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι εξαιρετικά σημαντικό για το εγχείρημα της Ενωμένης Ευρώπης, ένα μοναδικό στην ιστορία της ανθρωπότητας εγχείρημα διακρατικής συνεργασίας.

Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι επιλογών και αποφάσεων και εν μέσω σύνθετων προκλήσεων ασφαλείας, η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή φωνή και να παραμείνει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Οφείλει επίσης να συνταχθεί με τις πολιτικές που υποστηρίζουν τη διαμόρφωση μίας ενιαίας πολιτικής της ΕΕ στα μεγάλα ζητήματα, αλλά και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπό εξέλιξη συζήτηση για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει τη Διοίκηση της Επιχείρησης «Ασπίδες», τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που έχει αναλάβει η ΕΕ από την ίδρυσή της, είναι μία ακόμη απόδειξη των δυνατοτήτων μας σε αυτή την κατεύθυνση. Ας θυμηθούμε επίσης τι έγινε τον Μάρτιο του 2020 και την κοινή ευρωπαϊκή απάντηση που υπήρξε στην προσπάθεια παραβίασης των συνόρων μας. Και ας αναλογισθούμε πόσο σημαντικό θα είναι να υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις που κάτω από την ευρωπαϊκή σημαία θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Ε.Ε. και τον ευρωπαϊκό γεωγραφικό χώρο απέναντι σε κάθε επιβουλή.

Στις επιλογές αυτές αντιτίθενται, ως γνωστόν, οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης, οι οποίες πολεμούν την Ευρωπαϊκή Ιδέα με κάθε μέσο.

Είναι χρέος μας συνεπώς να πείσουμε τους πολίτες για την κρισιμότητα της επιλογής τους στις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ανάγκη να διαμηνύσουν με την ψήφο τους ότι στηρίζουν το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον. Ένα μέλλον δημιουργίας και ανάπτυξης.

Γιατί να ψηφίσει κανείς τη ΝΔ;

Για να παραμείνει ισχυρή η θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. πρέπει να παραμείνει ισχυρή και η Νέα Δημοκρατία, η κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκή πολιτική δύναμη στη χώρα, η οποία διαθέτει και το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στο εσωτερικό του ΕΛΚ.

Είμαστε το κόμμα που ενέταξε τη χώρα στην Ενωμένη Ευρώπη, το οποίο και σήμερα διαμορφώνει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, προωθώντας με αυτοπεποίθηση τα εθνικά συμφέροντα.

Είμαστε επίσης το μεγάλο λαϊκό κόμμα της χώρας το οποίο στέκεται δίπλα στον αδύναμο, τον ευάλωτο, τον χαμηλόμισθο. Το πραγματικά πατριωτικό κόμμα που προτάσσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, μακριά από τον λαϊκισμό και τις ακρότητες.

Και είμαστε επίσης το κόμμα που διαχειρίσθηκε ως Κυβέρνηση με επιτυχία αλλεπάλληλες κρίσεις τα τελευταία χρόνια, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μία Κυβέρνηση που με την αξιοποίηση του Σχεδίου Ελλάδα 2.0, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.

Μία σύγκριση και μόνο με τις ανεδαφικές προτάσεις άλλων πολιτικών δυνάμεων, αρκεί για να πείσει τους πολίτες ότι δεν είναι ώρα για πειράματα.

Ψηφίζοντας συνεπώς τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι πολίτες στηρίζουν εμπράκτως την υλοποίηση του οράματος του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο