Επίσκεψη στην Κατερίνη με την ιδιότητα του Συντονιστή του Προεκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας στην Κεντρική Μακεδονία για τις Ευρωεκλογές 2024

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, την Κατερίνη, ως Συντονιστής στην Κεντρική Μακεδονία του Προεκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές 2024.

Ο Νίκος Δένδιας ξεκίνησε την επίσκεψη με τη συνάντησή του με την Υφυπουργό Ανάπτυξης και Βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας ‘Αννα Μάνη – Παπαδημητρίου και τους βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Ξενοφώντα Μπαραλιάκο και Σπύρο Κουλκουδίνα και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Πιερίας Χαράλαμπο Μπρουσκέλη.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Δημαρχείο Κατερίνης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωάννη Ντούμο, επισκέφθηκε το Διοικητήριο της Π.Ε. Πιερίας, όπου συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τους Δημάρχους Δίου – Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο και Πύδνας – Κολινδρού Χρήστο Κομπατσιάρη.

Τέλος, ο κ. Δένδιας συνομίλησε με πολίτες της Πιερίας, σε καφέ της Κατερίνης.

Ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος στους πολίτες της Πιερίας ανέφερε:

«Φίλες και φίλοι, δεν θα σας ταλαιπωρήσω με μακρόσυρτα λόγια, άλλωστε οι εξαιρετικοί συνάδελφοι και ο Πρόεδρος τα είπαν ήδη με επάρκεια πριν από μένα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν, τον Πρόεδρο για τη μεγάλη τιμή και εσάς, μου δώσατε τη δυνατότητα να σας σφίξω το χέρι και να σας απευθύνω το λόγο.

Είμαι ευτυχής που είμαι εδώ με τους τρεις εξαιρετικούς συναδέλφους, την Άννα, τον Ξενοφώντα και το Σπύρο. Είμαι ευτυχής που είδα τον Αντώνη, τον παλιό μου φίλο. Άνθρωπο που με υποδέχθηκε ως νέο Βουλευτή στην πολιτική. Τον ευγνωμονώ για αυτό. Και είδα τον Χρήστο, ήμασταν μαζί στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε δύσκολες εποχές, σε δύσκολους καιρούς. Το μεταναστευτικό ήταν «στον ουρανό». Η Χρυσή Αυγή τότε ήταν αυτό που ήταν. Η κατάσταση της ανομίας ήταν αυτή που ήταν, τα οικονομικά της χώρας ήταν χάλια, τότε θυμάστε ήμασταν στα μνημόνια. Του είμαι ευγνώμων που θυμάται τις προσπάθειες που κάναμε για αυτό.  

Και είναι και ο Υπουργός εδώ ο κύριος Κωνσταντόπουλος στο βάθος, αν δεν τον βλέπετε, επίσης με υποδέχθηκε τότε νέο Βουλευτή και τον ευγνωμονώ για την προσπάθεια που έκανε να με μάθει πράματα, να με εκπαιδεύσει. Ήταν τότε στο Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο που το χρειαζόμασταν στην Κέρκυρα, διότι και εγώ ξεκίνησα σαν Βουλευτής επαρχίας.

Τώρα θα μου επιτρέψετε επίσης να πω δυο πράγματα για τις ευρωεκλογές. Υπάρχει εντύπωση σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ότι αυτές είναι αδιάφορες εκλογές. Ότι κρίνεται μια σύνδεση ενός «μακρινού» οργάνου του ευρωκοινοβουλίου, το οποίο δεν επηρεάζει τη ζωή μας.

Φίλες και φίλοι της Κατερίνης, της Πιερίας, είναι λάθος αυτό.

Θυμίζω ποιος μας έβαλε στην Ευρώπη το 1981 εις πείσμα άλλων πολιτικών δυνάμεων. Ήμουνα παιδάκι στην ΟΝΝΕΔ και δεν θα ξεχάσω ότι καθόμουν στη Λεωφόρο Συγγρού από το χάραμα για να προστατεύσουμε την πομπή των αυτοκινήτων που έφερνε τον Βαλερί Ζισκάρ Ντεστέν στο Ζάππειο να υπογράψει την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, όταν νεολαίες άλλων πολιτικών κομμάτων θέλανε να διακόψουν την αυτοκινητοπομπή για να μην μπορέσει να έρθει να υπογράψει. Και ήμασταν εκεί μικρά παιδιά για να προστατεύσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας που είχε καθορίσει ο ιδρυτής μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αυτή τη στιγμή το διακύβευμα είναι ανάμεσα στις δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πιστεύουν στο μέλλον της Ευρώπης και το μεγαλύτερο κόμμα μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία, και από την άλλη, μια σειρά από λαϊκιστικά κόμματα από τα αριστερά μας και από τα δεξιά μας. Που ισχυρίζονται ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, που τάζουν ό,το μπορεί να φανταστεί κανείς, που ονειρεύονται ένα μέλλον έξω από την Ευρώπη. έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοιτάξτε τι έπαθε η κραταιά Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit για να έχετε εικόνα τι συμβαίνει, πόσω μάλλον για μια χώρα πολύ πιο μικρή και σε πολύ πιο δυσχερές σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου, την Ελλάδα. Δυνάμεις λοιπόν οι οποίες προσπαθούν να ανατρέψουν αυτή την προοπτική.

Θα σας πω ένα πράγμα που αφορά τον τομέα που μου έκανε την τιμή ο Πρωθυπουργός να έχω την ευθύνη του σε αυτή του την Κυβέρνηση στον τομέα της εθνικής άμυνας. Προσπαθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με δική μας πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένας αμυντικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   Ή για να σας το πω πιο απλά, ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις.
Να σας θυμίσω το 2020 όταν αντιμετωπίσαμε τη μεγάλη μεταναστευτική κρίση, όταν η γειτονική χώρα έσπρωχνε χιλιάδες μετανάστες για να «σπάσουν» τα σύνορά μας, πόσο τεράστια σημασία είχε για την Ελλάδα που Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες με την ευρωπαϊκή σημαία ήρθαν και στάθηκαν στον Έβρο δίπλα στις δικές μας αστυνομικές δυνάμεις και δίπλα στους δικούς μας συνοριοφύλακες.

Και ήρθε ο Μπορέλ μαζί μου τότε, ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, και διασχίσαμε όλο τον Έβρο και ήρθε η Φον ντερ Λάιεν και ο Μισέλ και μαζί με τον Πρωθυπουργό πήγαν σε όλο τον Έβρο. Και η Ευρώπη έδωσε μια ενιαία απάντηση απέναντι στην πρόκληση που η Τουρκία τότε εξέπεμψε  εναντίον της Ελλάδας.

Φανταστείτε λοιπόν το μέλλον που δεν θα έρχονται αστυνομικοί και συνοριοφύλακες, αλλά θα  έρχονται στρατιώτες στα ανατολικά σύνορα κάτω από την ευρωπαϊκή σημαία πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτό για εμάς.

Και μου είπε ο Δήμαρχος της πόλης σας το πρωί, η Ελλάδα πρέπει να μπορεί και μόνη της. Και βεβαίως η Ελλάδα μπορεί και μόνη αλλά έχει τεράστια σημασία η Ελλάδα να συμπαρατάσσεται με τους εταίρους και τους συμμάχους της.

Αυτό κάνει, αυτό πέτυχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και αυτό πρέπει να εξελίξετε με την ψήφο σας και με την βοήθειά σας.

Αύριο θα είναι εδώ ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα τα ακούσετε και από αυτόν. Γυρνάει όλη την Ελλάδα για να θέσει το διακύβευμα των εκλογών όπως όλοι οι υπουργοί, όλα τα στελέχη μας.

Εδώ η Πιερία για εμάς δεν είναι ένας οποιοσδήποτε νομός, κυρίες και κύριοι. Έχουμε ένα πολύ υψηλό ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές. Εκλέξατε έναν Περιφερειάρχη με μεγάλο ποσοστό τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την εδώ Αντιπεριφερειάρχη.

Εκλέξατε Δήμαρχο, βεβαίως σεβόμαστε την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά για εμάς το γεγονός ότι και οι τρεις δήμαρχοι του παλιού νομού ανήκουν στο ευρύ ιδεολογικό ρεύμα της παράταξής μας, είναι πολύ σημαντικό.

Εκλέξατε τρεις βουλευτές στην παράταξή μας και παραλίγο – και είμαι σίγουρος ότι την άλλη φορά θα τα καταφέρουμε – να έχουμε 4 βουλευτές. Και τους 4 βουλευτές στην Πιερία!

Περιμένουμε λοιπόν από εδώ ένα λαμπρό εκλογικό αποτέλεσμα. Μια μεγάλη νίκη  που θα απαντήσει περήφανα στις δυνάμεις του λαϊκισμού, στις δυνάμεις της παραπλάνησης, στις δυνάμεις που αλλάζουν τα επιχειρήματα, που λένε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και που αλλοιώνουν την πραγματικότητα.

Εγώ από την πλευρά μου σας είμαι βαθύτατα ευγνώμων για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Σας είμαι βαθύτατα ευγνώμων για την βοήθειά σας στη Νέα Δημοκρατία και στην παράταξη. Και σας καλώ με την ίδια θέρμη, με την ίδια αγάπη, με την ίδια ζέση να υποδεχθείτε αύριο τον Πρωθυπουργό εδώ στην Κατερίνη.

Να είστε καλά, σας ευγνωμονώ από την καρδιά μου, ό,τι καλό. Σας ευχαριστώ πολύ.

Υπάρχουν δυο πράγματα τα οποία ξέχασα και με συγχωρείτε. Καταρχήν ο κύριος Χιονίδης που είναι δίπλα μου, παλιός φίλος μας και στέλεχος της παράταξης για δεκαετίες, του αξίζει ένα χειροκρότημα από όλους.  Και επίσης, λέω πάντα ότι η Νέα Δημοκρατία έχει παρελθόν, έχει παρόν αλλά ιδίως έχει μέλλον. Υπάρχει μια νέα υποψήφια ευρωβουλευτής η κυρία Παράσχου που ακολουθεί όλο το προεκλογικό πρόγραμμα. Της αξίζει και αυτής ένα θερμό χειροκρότημα για την προσπάθεια που κάνει. Μια νέα κοπέλα που χτίζει και αυτή με τον δικό της τρόπο το μέλλον».

Μετάβαση στο περιεχόμενο