Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας

Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε το Λιμενάρχη για τη φιλοξενία, δήλωσε:

 

«Επισκέφτηκα σήμερα το λιμεναρχείο της Κέρκυρας όπου είχα τη χαρά αφενός να χαιρετήσω τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που υπηρετούν εδώ στο λιμεναρχείο και να τους ευχαριστήσω από μέρους της Κερκυραϊκής κοινωνίας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν μέσα από δύσκολες και μισθολογικές και αντικειμενικές συνθήκες να υπηρετήσουν αυτή την κοινωνία και να ενημερωθώ και από αυτούς και από τον κ. Λιμενάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατ’ αρχήν σαν λιμενικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους και κατά δεύτερο σαν εργαζόμενοι στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και της ελλιπής σύνθεσης του ιδίως σε μέσους και ανώτερους αξιωματικούς.

Εκφράζω λοιπόν την ευγνωμοσύνη της Κερκυραϊκής κοινωνίας σ’ αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται υπέρ του μέγιστου αγαθού της δημόσιας ασφάλειας που εκτός από τα οικονομικά προβλήματα λείπει από την σημερινή κοινωνία. Με τη βοήθεια του λιμενικού σώματος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, να αποτρέψουμε την είσοδο στην Κέρκυρα λαθρομεταναστών και να αντιμετωπίσουμε ακόμη και αυτό που ήδη υπάρχει και αναπτύσσετε στο πλαίσιο της κοινωνίας μας.

Από την άλλη στην κοινωνία μας και στη χώρα μας υπάρχει μια τεράστια πρόκληση, εάν η χώρα αυτή θα παραμείνει μια Ευρωπαϊκή χώρα ή θα οδηγηθεί προς μια άλλη επιλογή.

Νομίζω ότι ο χώρος αυτός είναι ιδανικός για να υπογραμμίσω τις τεράστιες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η χώρα και η κοινωνία εάν παρ’ ευχή δεν επιλεγεί η Ευρωπαϊκή προοπτική και δεν αποφασίσει τελεσίδικα ότι ανήκει και πρέπει να ανήκει στην Ευρώπη.»

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αύξηση της παραβατικότητας, ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Δεν υφίσταται στη χώρα δημόσια ασφάλεια, όπως τουλάχιστον την είχαμε μάθει εμείς. Η χώρα βρίσκεται σε μια ιδιόρρυθμη κατάσταση. Οφείλω να πω ότι, παρά τις πολλές δικές μας παραλείψεις το 2009, όταν ήμουν υπουργός, πέρασα πολλά τέτοια νομοθετήματα τα οποία δημιουργούσαν ένα νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος όπως για τις κουκούλες, τις κάμερες, γενικά την λαθρομετανάστευση σε κακούργημα από πλημμέλημα και γενικότερα ένα θεσμικό πλαίσιο που πιστεύαμε τότε ότι εάν εφαρμοζόταν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Δυστυχώς αυτό το θεσμικό πλαίσιο λοιδορήθηκε και μετά εγκαταλείφτηκε με αποτέλεσμα την σημερινή κατάσταση…

Εκείνο που έχει σημασία έχει να διαγνώσουμε το πρόβλημα και να συμφωνήσουμε κατ’ αρχήν στην ύπαρξη αυτού διότι υπάρχουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν ότι πρέπει να αποστρατικοποιήσουμε την Ελληνική Αστυνομία και να καταργήσουμε τα ΜΑΤ ως αν το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας να μην είναι οι κλέφτες, οι κουκουλοφόροι κτλ αλλά σαν ο Έλληνας πολίτης να κινδυνεύει από τον Αστυνομικό.

Εάν λοιπόν η Ελληνική κοινωνία δεν δει ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε καλύτερη και περισσότερη αστυνόμευση, εάν δε δει ότι η ατζέντα της δημόσιας ασφάλειας είναι το ίδιο σημαντική με την οικονομίας και άλλωστε δεν μπορεί να μην υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας σε μια χώρα που δεν υπάρχει ασφάλεια.

Άρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη δημόσια ασφάλεια του οποίου η αντιμετώπιση προϋποθέτει κατ’ αρχήν ξεκάθαρη αντίληψη του προβλήματος.»

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το επεισόδιο με τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδiάρη, δήλωσε:

«Οι συμπεριφορές αυτές είναι απολύτως καταδικαστέες και παντελώς απαράδεκτες.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο