Μήνυμα για το νέο έτος

Φίλες και Φίλοι,

Η χρονιά που τελειώνει σηματοδοτεί μια νέα περίοδο.Μέσα από τις μεγάλες δυσκολίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα αλλάζει.

Η Κέρκυρα αλλάζει.Ο δρόμος των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων είναι η σταθερή μας απόφαση.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού για την Συνταγματική Αναθεώρηση, στην οποία μου έκανε την τιμή να συμμετάσχω ως μέλος της αντίστοιχης Επιτροπής της Βουλής, αποτελεί την κορωνίδα των μεταρρυθμίσεων που μπορεί πολλαπλά να ωφελήσει τις νησιωτικές περιοχές και επομένως τον νομό μας.

Η αλλαγή του καταστατικού χάρτη της χώρας είναι αναγκαιότητα για την πρόοδό της.

Μια πρόοδο που δεν θα αφορά μόνο το Κέντρο, αλλά και την Περιφέρεια της πατρίδας μας.Η Κέρκυρα, οι Παξοί και τα Διαπόντια Νησιά, βρίσκονται σήμερα σε ένα μεταίχμιο ανάπτυξης και προόδου.Χωρίς ωραιοποιήσεις θέλω σήμερα να σας πω ότι και στη χρονιά που πέρασε αγωνιστήκαμε για να προωθήσουμε τις υποδομές που λείπουν, να δρομολογήσουμε όσα είκοσι χρόνια δεν έγιναν.

Πολλά έχουν προχωρήσει. Άλλα καθυστερούν και γίνεται προσπάθεια, με συνέπεια, συνέχεια και ρεαλισμό για να τα αντιμετωπίσουμε.Θέλω όμως να σας πω ότι ήμουν και είμαι βαθιά αισιόδοξος.

Πιστεύω ότι μέσα στο 2007 θα υλοποιηθούν και θα αρχίσουν πρακτικά να υλοποιούνται και να ολοκληρώνονται οι κεντρικές μας επιλογές: το Νέο Νοσοκομείο, το Νέο Δικαστικό Μέγαρο, τα έργα στο Λιμάνι και το Αεροδρόμιο, η στήριξη των Τειχών του Παλαιού Φρουρίου, η ανακαίνιση στις Φυλακές, η ένταξη της Παλιάς Πόλης στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, οι μελέτες, δημοπρατήσεις και βελτιώσεις στο Οδικό Δίκτυο.Αυτά δεν έγιναν ούτε γίνονται αυτόματα.

Χρειάζεται μάχη απέναντι στην αδιαφορία, την γραφειοκρατία, την ανικανότητα, την αλαζονεία, την ιδιοτέλεια.Στην μάχη αυτή απαιτείται η συστράτευση όλων μας, πέρα και έξω από ιδεολογίες και κόμματα.Μια συστράτευση με στόχους.

Στόχους όχι μόνο προφανείς και συνομολογημένης αναγκαιότητας, αλλά στόχους κομβικούς για να μπορέσει ο τόπος μας να ξεφύγει από την κρίση που σήμερα ακόμα βιώνει.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

Με προσπάθεια και επιτάχυνση των ρυθμών μας.

Με δουλειά, με πίστη σε αυτό που κάνουμε. 

Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά.

Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Εύχομαι σε όλες και όλους Καλή Χρονιά, χρόνια πολλά, με υγεία και πρόοδο για κάθε οικογένεια, για κάθε Κερκυραίο και κάθε Κερκυραία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο