Μήνυμα προς τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών

Το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού COVID-19 ανέτρεψε την καθημερινότητα, τη ζωή και την απασχόληση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διανύουμε μία πρωτόγνωρη περίοδο με πρωτοφανείς προκλήσεις. Προκλήσεις που απαιτούν από όλους μας να αλλάξουμε ριζικά την καθημερινότητά μας για να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα στις υποδείξεις των ειδικών, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε.

Αυτό ισχύει στο μέγιστο βαθμό για όσους καλείστε να αντιμετωπίσετε αυτήν την κρίση εργαζόμενοι από το εξωτερικό, συχνά μακριά από τις οικογένειες και το κοινωνικό σας περιβάλλον. Αλλά και για τους υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας που παραμένουν στις θέσεις τους.

Στέκομαι ιδιαίτερα στην προσπάθεια του προσωπικού της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων αλλά και των υπαλλήλων στο εξωτερικό που είναι επιφορτισμένοι να διευκολύνουν, σε συνεννόηση με τα κράτη υποδοχής, τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Όλοι εργάζεστε με ζήλο και αυταπάρνηση και επαγγελματισμό προκειμένου και το Υπουργείο Εξωτερικών να συμβάλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης και του καθενός μας ξεχωριστά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας στη χώρα μας. Καλείστε, επίσης, την ίδια ώρα να συνεχίσετε να επαγρυπνείτε για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία.

Για αυτή σας την αφοσίωση, για το θάρρος και τον επαγγελματισμό σας, θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς. Είναι αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την παράδοση και την ιστορία του ξεχωριστού αυτού Υπουργείου, την εθνική αποστολή του οποίου υπηρετείτε με υπερηφάνεια.

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι και η πρόκληση αυτή θα μας βρει όλους στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και ότι σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος θα αποτελέσει παρελθόν

Μετάβαση στο περιεχόμενο