“Ναι” στην Ευρώπη, “Ναι” στη Νέα Δημοκρατία

Άρθρο στη “REAL NEWS”

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου – μοιάζει με στερεότυπο αλλά είναι περισσότερο από κάθε φορά αλήθεια – κρίνεται όχι απλώς η διακυβέρνηση της χώρας για μια τετραετία, αλλά η πορεία της για τις επόμενες δεκαετίες.

Κρίνεται το αν η Ελλάδα θα μείνει σταθερή στην ευρωπαϊκή της πορεία ή αν θα υποβιβασθεί στην κατηγορία των τριτοκοσμικών κρατών, με την ταμπέλα του «απόβλητου» από την Ευρωζώνη. Κρίνεται εάν θα πιάσουν επιτέλους τόπο οι τεράστιες θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός, εξαιτίας του ερασιτεχνικού τρόπου διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τους υπουργούς του.

Κρίνεται εάν θα υπάρξει επιτέλους όραμα και εφαρμόσιμο σχέδιο για την ανάπτυξη, την οποία οι «μαθητευόμενοι μάγοι» του ΠΑΣΟΚ συνεχώς επικαλούνται, χωρίς να έχουν κάνει το παραμικρό για αυτήν. Κρίνεται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Κρίνεται εάν θα πέσουμε στην παγίδα που καιρό τώρα στήνει στην ελληνική κοινωνία το «κόμμα της δραχμής». Βεβαίως, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει συσσωρευμένη οργή στον ελληνικό λαό για την απίστευτη υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου. Οργή που στρέφεται συχνά επί δικαίων και αδίκων, χωρίς να παραγνωρίζει κανείς ότι σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνες για το πώς φτάσαμε έως εδώ.

Λύση δεν είναι όμως να «ανατινάξουμε» όσα πέτυχε η χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στον τομέα της οικονομίας και από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα σε πολιτικό επίπεδο. Ούτε να επιτρέψουμε σε λαϊκιστές κάθε απόχρωσης να καπηλευθούν τον δικαιολογημένο θυμό της ελληνικής κοινωνίας και να οδηγήσουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες, που θα οδηγήσουν σε πλήρες αδιέξοδο και τελικά σε μεγαλύτερες θυσίες, αν όχι σε τραγικές καταστάσεις, τους πολίτες.

ΟΙ ψηφοφόροι επιλέγοντας τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγουν τη συνέχεια στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ένα συγκεκριμένο ρεαλιστικό σχέδιο για την ανάκαμψη. Για μια Ελλάδα της Ανάπτυξης, που είναι δυνατόν από παράδειγμα προς αποφυγή να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ώρα συνεπώς να αποφύγουμε το κάλεσμα των «Σειρήνων» του λαϊκισμού. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η θυμική αντίδραση ενώπιον των μεγάλων επιλογών μας κατέληξε ιστορικά σε μεγάλα δράματα.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η ελληνική κοινωνία οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ψηφίζοντας «ναι» στην Ευρώπη, «ναι» στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο