Νέο Νοσοκομείο – Δήλωση

Αναφορικά με το θέμα του νέου Νοσοκομείου, ο Νίκος Δένδιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω αναλάβει την δέσμευση και την υποχρέωση άλλωστε, να ενημερώνω τη κερκυραϊκή γνώμη και τους φορείς, για κάθε εξέλιξη που αφορά το νέο Νοσοκομείο.

Σήμερα υπάρχει μια θετική εξέλιξη όσο αφορά το ίδιο το εργοτάξιο.

 Έχουμε μια αύξηση των εργαζομένων, στον αριθμό των εξήντα. Τηρήθηκε επομένως η δέσμευση της εταιρίας προς το πρόσωπό μου, ώστε οι εργαζόμενοι να περάσουν τους 60 και σταδιακά να αυξηθούν και να ξεπεράσουν τους 100 μέχρι και το τέλος του μήνα.

Πραγματοποιήθηκε η αφαίρεση των δύο κατασχεμένων γερανών της ΕΡΓΑΣ και το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια θετικότατη εξέλιξη επιτάχυνσης των εργασιών.

Από την άλλη, δικάστηκε την περασμένη εβδομάδα η αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα της προηγούμενης εταιρίας που είχε αναλάβει το έργο, της ΕΡΓΑΣ και αναμένεται η απόφαση μέσα σε 30 με 40 ημέρες. 

Πάντως, η νομική ομάδα που στηρίζει τη ΔΕΠΑΝΟΜ εκτιμά πως η τελική απόφαση θα είναι θετική και δεν θα επηρεαστεί το έργο της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου. Παράλληλα ορίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου, ο νέος διαγωνισμός προμήθειας του ιατρικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου. 

Αυτή η αναβολή, που έγινε για να αποφύγουμε ακυρώσεις του προηγούμενου διαγωνισμού, μας βοήθησε να αλλάξουμε τις προδιαγραφές και του αξονικού τομογράφου, προκειμένου έτσι να έχουμε έναν νέο ακόμα πιο σύγχρονο στο νέο νοσοκομείο, καθώς επίσης και ένας ψηφιακός μαστογράφος, βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο του εξοπλισμού.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις συναδέλφων βουλευτών, αναφορικά με τις κλινικές του νέου Νοσοκομείου, θα ήθελα να πω το εξής: καλό θα είναι όλοι αυτοί να μελετήσουν τους φακέλους. Όπως ισχυρίζονται, δεν θα υπάρξει ψυχιατρική κλινική. 

Αυτό όμως γίνεται γιατί, όταν επαναδιαπραγματευτήκαμε με την Ε.Ε. ώστε να διασώσουμε τα χρήματα που εξαιτίας της προηγούμενης Κυβέρνησης και της σύμβασης φιλικού διακανονισμού πήγαμε να χάσουμε, οι Ευρωπαίοι μας ζήτησαν να μείνουμε στις αρχικές προδιαγραφές.

 Έτσι, αναγκαστήκαμε να βγάλουμε τη ψυχιατρική κλινική από τη παρούσα εργολαβία, την έχουμε διατηρήσει όμως στο οργανόγραμμα και θα φτιαχτεί από πόρους του Ελληνικού δημοσίου αμέσως μετά. Δεν γινόταν αλλιώς ώστε να διασωθούν τα κοινοτικά χρήματα. Αναφορικά με τα όσα λέγονται περί έλλειψης ογκολογικής κλινικής και άλλων μονάδων, θα πρέπει να μάθουν όλοι ότι το νέο Νοσοκομείο θα είναι ένα Νοσοκομείο Β/θμιας παροχής υπηρεσιών υγείας και όχι Γ/θμιας. 

Προβλέπεται ογκολόγοσκαι όχι ογκολογική μονάδα. Με αυτή τη λογική δεν έχει και ειδική μονάδα για εγκαύματα όπως δεν έχει και άλλες ειδικές μονάδες που υπάρχουν μόνο στα Νοσοκομεία Γ’ βαθμού. 

Η Κέρκυρα και οι ανάγκες του Νομού δεν ζητά και δεν αντέχει μονάδες Γ’ βαθμού. Δεν πρέπει μπούμε σε μία λογική λαϊκισμού να θέλουμε μονάδες που δεν μπορούν να σταθούν, να λειτουργήσουν, θα είναι τελείως αντιοικονομικές και θα παρέχουν και κακής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. 

Αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε είναι να έχουμε ένα σύγχρονο, Β/θμιο λειτουργικό Νοσοκομείο. 

Γι’ αυτό παλεύουμε, αυτό θα καταφέρουμε και λαϊκισμοί δεν βοηθούν καθόλου τη κατάσταση».

Μετάβαση στο περιεχόμενο