Οι πολιτικοί κρινόμαστε από τα αποτελέσματα

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου, που δίνουν μια «παραπολιτική» διάσταση στο θέμα της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά την προστασία του ελαιώνα της Κέρκυρας, θα ήθελα να επισημάνω ορισμένες αλήθειες:Αλήθεια πρώτη. 

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού προσπαθούμε εδώ και δεκαεπτά μήνες, στα πλαίσια της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την αγροτική ανάπτυξη, να προωθήσουμε μια σειρά από μέτρα και πολιτικές που θα βελτιώσουν τη θέση των αγροτών του Νομού μας και θα συμβάλλουν παράλληλα στην τοπική οικονομική ανάπτυξη.

 Ένα από αυτά είναι και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του κερκυραϊκού ελαιώνα. Αλήθεια δεύτερη. Η επίλυση των τοπικών προβλημάτων αποτελεί, ή πρέπει να αποτελεί, κορυφαία προτεραιότητα για το πολιτικό δυναμικό του Νομού μας.

Οι πολίτες περιμένουν από τους πολιτικούς ουσιαστικές λύσεις και όχι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και «κούφια» λόγια. Οι πολιτικοί κρινόμαστε από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας κι όχι από τις προθέσεις μας, όσο καλές κι αν είναι αυτές. 

Τότε μόνον είμαστε χρήσιμοι στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους.Αλήθεια τρίτη.

 Η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση για τον κερκυραϊκό ελαιώνα θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εφόσον επιμείνουμε μέχρι τέλους και δεν εφησυχάσουμε. Μέχρι τώρα, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από όλους μας και παρά τις όποιες υποσχέσεις έχουν δοθεί, η αλήθεια είναι ότι το νομοθέτημα κατατέθηκε χωρίς τη σχετική ρύθμιση. Από την πλευρά μου θα επιμείνω μέχρι τέλους στην προώθηση της απαραίτητης ρύθμισης, μαζί με το συνάδελφο μου τον κ. Γεωργιάδη.

Θα αισθανθώ δικαιωμένος μόνον όταν θα έχει ψηφισθεί από την ελληνική Βουλή.Αλήθεια τέταρτη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί με συνέπεια, αν και βρίσκεται μόλις δεκαεπτά μήνες στην εξουσία, όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. 

Το γεγονός αυτό έχει ουσιαστική πολιτική αξία για τους πολίτες, γιατί μόνο μέσα από την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος και την υλοποίηση των δεσμεύσεων μας θα βελτιωθεί η ζωή τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι «παραπολιτική». 

Προσωπικά επιλέγω σταθερά και για όσο διάστημα ασχολούμαι με τα κοινά να ρίξω το βάρος σε δραστηριότητες με πολιτική και όχι παραπολιτική αξία, που έχουν σαν πρωτεύοντα στόχο όχι την προσωπική μου προβολή, αλλά την επίσπευση των ρυθμών υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, διότι θέλω να είμαι πρώτα από όλα χρήσιμος στους πολίτες και την παράταξή μου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο