Ολοκλήρωση Επίσκεψης στην Κύπρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε σήμερα, 6 Ιουλίου 2023, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολούθως, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου όπου είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Α/ΓΕΕΦ Αντιστρατήγου Δημόκριτου Ζερβάκη, ενώ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Τη συνάντηση ακολούθησαν κοινές δηλώσεις του κ. Γιωργάλλα και του κ. Δένδια.

Διαβάστε εδώ τι δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τον «Τύμβο Μακεδονίτισσας» και τα «Φυλακισμένα Μνήματα», όπου κατέθεσε αντιστοίχως στέφανο.

Ο κ. Δένδιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε τέλος το Στρατόπεδο της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη για τους πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της ΕΛΔΥΚ. Στη συνέχεια, ενημερώθηκε για την αποστολή, την επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα της ΕΛΔΥΚ, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της και απηύθυνε ομιλία στο προσωπικό. .

Διαβάστε εδώ την ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο