Ομιλία στη Νομαρχιακή Συνέλευση Νέας Δημοκρατίας Έβρου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, στα πλαίσια της επίσκεψής του στον νομό Έβρου με την ιδιότητα του Τομέαρχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θράκη, μίλησε σήμερα το βράδυ στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Νέας Δημοκρατίας Έβρου που διεξήχθη στο κτίριο του Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων ανέφερε κατά την ομιλία του :

Φίλες και φίλοι,

• Είμαι σήμερα εδώ μαζί σας, στον ακριτικό νόμο του Έβρου, για να σας μεταφέρω το μήνυμα νίκης του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Νομός του Έβρου είναι η καρδιά της Ελλάδας. Εσείς οι ακρίτες είστε εκείνοι που κρατάτε ψηλά το σύμβολο της πατρίδας μας.
• Η χώρα έχει την χειρότερη κυβέρνηση από συστάσεως του νέου ελληνικού κράτους. Δεν είναι μόνο η ζημιά στην οικονομία της χώρας, τα 200 δισ. ευρώ κόστος της διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015 ή τα 14,5 δισ. ευρώ νέα μέτρα. • Γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά η χώρα βρίσκεται σε πρωτόγνωρα δυσχερή θέση, με ανοιχτά όλα τα εθνικά θέματα, με την Τουρκία, τα Σκόπια, την Αλβανία.
• Στην πολιτική ζωή επικρατεί όξυνση και πόλωση, δηλητηριάζεται με σκανδαλολογία και αυτό επιφέρει διχασμό στην κοινωνία. Θεσμικά και πολιτειακά υπάρχει κρίση. Τίθεται υπό αμφισβήτηση το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του κράτους με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
• Στη Δημόσια Ασφάλεια υπάρχει τραγική επιδείνωση. Το μεταναστευτικό πρόβλημα παραμένει και επιδεινώνεται.

• Στη Δημόσια Διοίκηση υπάρχει διαχειριστική ανεπάρκεια. Βασιλεύει ο κρατικός παρεμβατισμός και ο κομματισμός Κράτους
• Στην Υγεία, στην Παιδεία, ποτέ δεν ήταν τόσο χάλια η κατάσταση. Για να μην αναφερθούμε μέχρι και στην κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Όλα είναι τραγικά.
• Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, λεπτομερές και κοστολογημένο.

1) Στην Οικονομία:

• Θα προχωρήσουμε σε μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Θα εφαρμόσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, εξωστρεφές, με χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης. Θα αξιοποιήσουμε την αναπτυξιακή τράπεζα και θα επενδύσουμε στην καινοτομία. Επίσης πολύ σημαντικό μέρος του προγράμματός μας είναι η διευθέτηση των «κόκκινων δανείων» και η αποκατάσταση τραπεζικού συστήματος.
2) Στη Δημόσια Ασφάλεια:

• Εμείς στη Νέα Δημοκρατία είμαστε ξεκάθαροι: Καμία ανοχή στην ανομία. Αποκατάσταση της τάξης στα κέντρα των πόλεων, σε κάθε γειτονιά με ένα νέο μοντέλο κινητικής αστυνόμευσης. Επίσης πρέπει να προχωρήσει η λειτουργία των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας

3) Στο Μεταναστευτικό:

• Στο μεταναστευτικό, είναι μονόδρομος η αποτελεσματική φύλαξη των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, όπως συνέβη στο παράδειγμα του Έβρου επί των ημερών μας. Να δημιουργηθούν δομές για πρόσφυγες αλλά και για παράνομους μετανάστες, όπου θα πρέπει να επιστρέφονται στις χώρες προέλευσής τους. Για εμάς φίλες και φίλοι στη Νέα Δημοκρατία ο Εθνικός Χώρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και αποτελεί ξεκάθαρη δέσμευσή μας να τον διαφυλάξουμε.

4) Στη Δημόσια Διοίκηση:

• Μικρότερο και, όπου χρειάζεται, λιγότερο Κράτος, αποτελεσματικό και στην υπηρεσία του πολίτη. Πρέπει να προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό του, με προσοντολόγιο και καθηκοντολόγιο. Να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση.

5) Παιδεία:

• Πιστεύουμε σε αυτόνομα ανταγωνιστικά δημόσια πανεπιστήμια, όπως πιστεύουμε και στα ιδιωτικά.

6) Υγεία:

• Πιστεύουμε στην ουσιαστική αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, με ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με λειτουργικές ΜΕΘ, με παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους. Σαφώς είναι απαραίτητη η ενίσχυση του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού.

• Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας στη διεθνή σκηνή. Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης και να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών.

• Εμείς έχουμε μάθει απ’ τα λάθη μας και έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Οι πολίτες πλέον έχουν καταλάβει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος Πρωθυπουργός.

• Θα προχωρήσουμε μαζί για να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες και να αποκτήσουμε ξανά την υπερηφάνεια μας. Να σταματήσουμε να είμαστε οι επαίτες της Ευρώπης και να περπατήσουμε ξανά όρθιοι με το κεφάλι ψηλά στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο