Ομιλία στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Κορίνθου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μίλησε χθες το βράδυ στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Κορίνθου, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

Ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων ανέφερε κατά την ομιλία του :

Φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλες και σε όλους. Το 2018 να είναι χρονιά εξελίξεων με τη Νέα Δημοκρατία να είναι η νέα κυβέρνηση της χώρας.

Στο παράλληλο σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ η οικονομική ανάπτυξη έρχεται, τα μνημόνια τελειώνουν, η δημόσια διοίκηση, η υγεία, η παιδεία αναδιοργανώνονται, παντού επικρατεί τάξη… Όλα βαίνουν καλώς!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από συστάσεως του νέου ελληνικού κράτους. Είναι παντελώς ανίκανοι να διοικήσουν στοιχειωδώς το κράτος, να διαχειριστούν επαρκώς τα οικονομικά του, να επιλύσουν οποιοδήποτε ζήτημα, να κάνουν οτιδήποτε.

Το μόνο που κάνουν είναι να χτίζουν ένα κομματικό κράτος, να εξυπηρετούν ημετέρους, να απαξιώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη δικαιοσύνη, να εκφυλίζουν τη λειτουργία του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας, να δηλητηριάζουν με ύβρεις την πολιτική ζωή, να διχάζουν την κοινωνία.

Στην οικονομία μετράμε 3 χαμένα χρόνια: Το 2014 η χώρα είχε ανάπτυξη +0,7% και άλλες, πολύ καλύτερες, προοπτικές ανάπτυξης.

Που είμαστε τώρα;
-Με 100 δις κόστος περήφανης διαπραγμάτευσης,
-Με 86 δις επιπλέον δανεισμό από το αχρείαστο 3ο Μνημόνιο,
-Με 43 δις λιγότερα στις τράπεζες,
-Με 30 δις λιγότερο πλούτο στα νοικοκυριά,
-Με 14,5 δις ευρώ νέα μέτρα.

Έχουν επιβάλλει 27 νέους φόρους σε 2 ½ χρόνια και συνεχίζουν να φορολογούν τους πάντες και τα πάντα.

Έχουν επιβάλλει 21 περικοπές στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα και συνεχίζουν κόβοντας κι άλλα, μεταξύ άλλων το ΕΚΑΣ και το επίδομα θέρμανσης. Γονατίζουν τη μεσαία τάξη, κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους.

Έχουν αποτύχει σε όλους τους στόχους που έθεσαν: Στον ρυθμό ανάπτυξης, στις επενδύσεις, το ΠΔΕ είναι σε τραγικά χαμηλά επίπεδα, οι απορροφήσεις από το ΕΣΠΑ το ίδιο, ο αναπτυξιακός νόμος στο μηδέν. Ούτε μία ένταξη νέου έργου, ούτε καν υποβολή αίτησης.

Επιπλέον,
-Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν.
-Δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους.
-Δημιούργησαν την γενιά των 360 ευρώ.
-Οι κατασχέσεις έφτασαν το 1 εκατομμύριο.
-Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία ξεπέρασαν τα 100 δις ευρώ.
-Τα «κόκκινα» δάνεια έφτασαν τα 110 δις ευρώ.
-Οι οφειλές του Κράτους αυξήθηκαν δραματικά.

Κι όλα αυτά, με υποθηκευμένη την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια, με υποθηκευμένο το μέλλον με νέα μέτρα για τα επόμενα χρόνια με το 4ο Μνημόνιο.
Δε γίνεται έτσι. Η Νέα Δημοκρατία έχει διαφορετική και ξεκάθαρη πολιτική πρόταση για την οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ρητά και κατ’ επανάληψη ότι θα μειώσουμε σημαντικά μια σειρά από φόρους: τον ΕΝΦΙΑ (30%), τον φόρο στις επιχειρήσεις, τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές για να δημιουργήσουμε καλύτερο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, για να έρθουν επενδύσεις.

Αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μέσα από τις επενδύσεις, πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας;

Εμείς σαν Νέα Δημοκρατία προτείνουμε:
-Επενδύσεις 100 δις σε 5 χρόνια με 120.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο και δουλειές για τους νέους και τις νέες σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, όχι τη μίζερη επιδοματική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
-Δίκτυο προστασίας των αδύναμων και κατώτερο εγγυημένο εισόδημα.
-Περικοπές δαπανών στο Δημόσιο. Λειτουργικές, όχι μισθολογικές.
-Απελευθέρωση επενδύσεων και απλοποίηση του συστήματος.
-Ρύθμιση κόκκινων δανείων.
-Λειτουργία τραπεζικού συστήματος – χορήγηση ρευστότητας, ποσοτική χαλάρωση, μείωση επιτοκίων, άρση Capital Controls και ομαλοποίηση.
-Ιδιωτικοποιήσεις.
-Στήριξη καινοτομίας.
-Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Έχουμε ήδη έτοιμο το πρόγραμμα διακυβέρνησης για όλους τους βασικούς τομείς πολιτικής, λεπτομερές και κοστολογημένο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις, δεν πρόκειται να πλειοδοτήσει σε ανέφικτες παροχές.

Θα κριθούμε στη βάση της ξεκάθαρης πολιτικής πρότασης που θα θέσουμε ενώπιον των πολιτών. Αυτό επιβάλλει η συγκυρία, αυτό επιβάλλει η διαχρονικά υπεύθυνη στάση της παράταξής μας. Το έργο που θα κληθεί η ΝΔ να φέρει εις πέρας δεν θα είναι εύκολο γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει πάει δραματικά τη χώρα πίσω σε όλους τους τομείς.

Στη Δημόσια Ασφάλεια υπάρχει τραγική επιδείνωση και οι πολίτες αισθάνονται ανασφαλείς. Δεν ήταν η κατάσταση έτσι όταν παραδώσαμε τον Ιανουάριο του 2015.

-Οι δείκτες εγκληματικότητας παρουσιάζουν σημαντική αύξηση:
Ληστείες: Αύξηση κατά 24,5% στην επικράτεια το 2015 έως το Α’ εξάμηνο 2017 σε σχέση με το 2014 ενώ τη διετία 2012-2014 είχαμε μείωση 26,5%.

Κλοπές – διαρρήξεις: Αύξηση κατά 9,3% στην επικράτεια και κατά 31,4% στην Αττική το 2015 έως το Α’ εξάμηνο 2017 σε σχέση με 2014 ενώ είχαμε αντίστοιχη μείωση 17,1% και 12,1% το 2012-2014.

-Καθεστώς ανομίας στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, δόγμα ανοχής.

-Βανδαλισμοί και επεισόδια στα Εξάρχεια και στο Πολυτεχνείο. Τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε σε άβατα τραμπούκων, οι διάφοροι “Ρουβίκωνες” δρουν καθημερινά και το παρεμπόριο είναι σε έξαρση.

Πρόταση ΝΔ:
-Καμία ανοχή στην ανομία. Έχουμε ολοκληρωμένη στρατηγική με μια ολιστική προσέγγιση.
-Αποκατάσταση της τάξης στα κέντρα των πόλεων, σε κάθε γειτονιά.
-Νέο μοντέλο αστυνόμευσης.
-Λειτουργία Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας.

Δέσμευσή μας είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες που αποτελεί προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας.

Παρέλαβαν το καλύτερο σύστημα διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη.
Αυξήθηκε ο αριθμός των παρανόμως εισερχομένων κατά 20 φορές το 2015 σε σχέση με το 2014 ενώ είναι εγκλωβισμένοι δεκάδες χιλιάδες σε άθλιες συνθήκες με την κατάσταση στα νησιά να είναι οριακή.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας:
-Αποτελεσματική φύλαξη χερσαίων και θαλασσίων συνόρων.
-Δομές για πρόσφυγες (Κέντρα Φιλοξενίας) αλλά και για παράνομους μετανάστες (Προ-Αναχωρησιακά Κέντρα).
-Επιστροφές σε χώρες προέλευσης παρανόμως εισερχομένων.
-Κρατικός έλεγχος αντί ΜΚΟ. Να βάλουμε ένα τέλος στην αδιαφάνεια και στα ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ.
-Αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο Εθνικός Χώρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης υπάρχει πλήρης παράλυση με αδυναμία διεκπεραίωσης στοιχειωδών καθημερινών ζητημάτων λόγο της ανικανότητα και της αδιαφορίας της διοίκησης.

Ποτέ δεν γίνονταν με τόσο απροκάλυπτο τρόπο το βόλεμα των ημετέρων. Ποτέ άλλοτε δεν γίνονταν με χυδαίο τρόπο εκφοβισμοί και διωγμοί μη αρεστών. Το μόνο που απασχολεί τους κυβερνώντες είναι πως θα υπαγάγουν το κράτος υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Πιστεύουν στο μεγάλο κράτος, συστήνουν νέες γραμματείες, νέους φορείς και δομές με αδιαφανείς διαδικασίες.

Πιστεύουμε πως το Κράτος πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες, το δημόσιο συμφέρον, όχι το κομματικό. Πιστεύουμε σ’ ένα μικρότερο και, όπου χρειάζεται, λιγότερο Κράτος. Αυτό δεν σημαίνει απολύσεις. Δεν θα υπάρξουν απολύσεις, εκτός απ’ τους επίορκους.

Αυτό που χρειάζεται και θα κάνουμε ως κυβέρνηση είναι ο εξορθολογισμός στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης:
-Με σωστό καταμερισμό του προσωπικού.
-Με προσοντολόγιο/καθηκοντολόγιο για όλους τους υπαλλήλους.
-Με στοχοθεσία και αξιολόγηση του προσωπικού.

Μπορούμε να κάνουμε το Κράτος καλύτερο. Φιλικό στον πολίτη και φιλικό στον επιχειρηματία.

Στο ευαίσθητο θέμα της Παιδείας, εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την αριστεία ως ρετσινιά.

Δεν πιστεύουμε στην κατάργηση πρότυπων σχολείων, στους αιώνιους φοιτητές, στον περιορισμό της αυτονομίας και στην υποβάθμιση των Συμβουλίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πιστεύουμε σε αυτόνομα ανταγωνιστικά δημόσια πανεπιστήμια, όπως πιστεύουμε και στα ιδιωτικά.

Πιστεύουμε στην ουσιαστική αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, με ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας, με λειτουργικές ΜΕΘ, με παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους. Απαραίτητη είναι η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η διεθνής θέση της χώρας απαξιώθηκε λόγω έλλειψης σοβαρότητας με την “υπερήφανη” διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη και την παρουσία του κ. Τσίπρα στην Κούβα.

Στα εθνικά θέματα με την Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια, στη διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στη Ευρώπη – στη μετά BREXIT εποχή – στη Μ. Ανατολή, στα Βαλκάνια, η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να διεκδικήσει ρόλο για τη χώρα.
Παρατηρούμε έναν πρωτοφανή εκφυλισμό στους Θεσμούς με καθεστωτικές πρακτικές και παρεμβάσεις πέραν των ορίων της συνταγματικότητας.

Στη Δικαιοσύνη βλέπουμε προσπάθειες χειραγώγησης, υποβάθμισης του κύρους της με ωμές παρεμβάσεις.

Στις Ανεξάρτητες Αρχές επικρατεί πλήρης αποδόμηση με λαμπρό παράδειγμα το ΕΣΡ και την προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης από τα κανάλια.

Στη λειτουργία του Κοινοβουλίου: Ρουσφετολογικές τροπολογίες, Πρόεδροι σχολιαστές και πρωτοφανείς διαδικασίες. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσουμε στην άμεση αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης και της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

Φίλες και φίλοι θα σας είμαι ειλικρινής. Και επί κυβερνήσεων ΝΔ υπήρχαν λάθη και παραλείψεις, ποτέ όμως ιστορικά δεν έχει υπάρξει τόσο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση σαν τη σημερινή.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς ποτέ δεν επενδύσαμε στα ψέματα, στον λαϊκισμό, στον τυχοδιωκτισμό, στον διχαστικό λόγο, στον ρεβανσισμό. Ήμασταν πάντοτε η υπεύθυνη πολιτική παράταξη που ένωνε τους Έλληνες, που πάντα προέτασσε την εθνική συμφιλίωση και ομοψυχία.

Ήμασταν πάντοτε η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, που δικαιώθηκαν μια προς μια στην πορεία του χρόνου. Η παράταξη των αρχών και αξιών του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η παράταξη που κράτησε πάντα ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας, που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Τι έκανε η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα 40 χρόνια; Επέκρινε κάθε τι προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό, ζητούσε πάντα δαπάνες στο Δημόσιο και υπερασπίζονταν τις συντεχνιακές στρεβλώσεις.

Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τις χειρότερες πρακτικές της περασμένης 40ετίας. Θετικό από όλο αυτό είναι η κατάρρευση των μύθων Αριστεράς και του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος.

Οι πολίτες πλέον έχουν καταλάβει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος Πρωθυπουργός.

Για να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες -να επιστρέψουν οι 500.000 νέοι στην πατρίδα τους, στους γονείς τους, -στο σπίτι τους. Για να εξαλείψουμε την ανεργία, να σηκώσουμε την Πατρίδα μας από τα τάρταρα. Για να αποκτήσουμε ξανά την υπερηφάνεια μας και να πάψουμε να είμαστε οι επαίτες της Ευρώπης. Για να περπατήσουμε ξανά όρθιοι, ψηλά στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο