Ομιλία στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Παύλου Μελά

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ήταν ο κεντρικός ομιλητής σήμερα στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μελά που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων ανέφερε κατά την ομιλία του:

Φίλες και φίλοι, είναι μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας σε αυτή την όμορφη και πετυχημένη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη μας, μαζί με εκλεκτούς φίλους από τα παλιά και καλούς συναδέλφους στη Βουλή.

Η σημερινή σας παρουσία και ο παλμός σας μας γεμίζει όλους με τη σιγουριά ότι πολύ σύντομα με μπροστάρηδες εσάς, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που είστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της Χώρας.

Φίλες και φίλοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα κάνοντας το άσπρο μαύρο.

Παριστάνουν ότι όλα βαίνουν καλώς αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν την χώρα και την κοινωνία μας σε πρωτοφανή αδιέξοδα σε όλους τους τομείς: Οικονομία, Δημόσια Ασφάλεια, Μεταναστευτικό, Δημόσια Διοίκηση, Υγεία, Παιδεία, Διεθνής θέση της χώρας, οπισθοδρόμηση παντού.

Στην οικονομία οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του τρίτου χαμένου χρόνου καθώς η «περήφανη» διαπραγμάτευση Βαρουφάκη και οι αυταπάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέκοψαν την πορεία ανάπτυξης που είχε η χώρα το 2014.

Υπέγραψαν 3ο αχρείαστο μνημόνιο φορτώνοντας 100 δις ευρώ πρόσθετα μέτρα στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.

Συντάξεις και μισθοί «τσεκουρώθηκαν» τη στιγμή που οι φόροι επιχειρήσεων και οι ασφαλιστικές εισφορές εκτοξεύτηκαν, στραγγαλίζοντας την πραγματική οικονομία.

Αφού επέβαλαν 2,6 δις ευρώ νέα φορολογικά μέτρα το 2017, τάζουν μέρισμα απ’ το υποτιθέμενο πλεόνασμα. Έκοψαν 564 εκ. ευρώ στις συντάξεις και τάζουν δωράκι, αύξησαν 1,1 δις ευρώ τη φορολογία σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, 1,4 δις ευρώ τους φόρους στους συντελεστές ΦΠΑ και στους φόρους κατανάλωσης, και τάχα επιστρέφουν το πλεόνασμα στους «αδύναμους».

Μας παίρνουν 5 για να μας δώσουν 1 τη στιγμή που οι οφειλές σε ιδιώτες αυξάνονται.

Γονατίζουν τη μεσαία τάξη, κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους, δημιούργησαν τη γενιά των 360 ευρώ.

Εμείς φίλες και φίλοι έχουμε ξεκάθαρη πρόταση. Προτείνουμε:
Μείωση φόρων με περικοπή του ΕΝΦΙΑ (30%), όπως μείωση στους φόρους των επιχειρήσεων.

Περικοπές δαπανών στο Δημόσιο. Λειτουργικές, όχι μισθολογικές
Απελευθέρωση επενδύσεων με απλοποίηση των γραφειοκρατικών προβλημάτων.
ΝΕΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, εξωστρεφές με χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης
Δουλειές για τους νέους και τις νέες σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, όχι τη μίζερη επιδοματική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μεγάλος ασθενής με σαφή ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει η δημόσια ασφάλεια, όπως και το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα.

Στις μεγάλες πόλεις επικρατεί καθεστώς ανομίας με βανδαλισμούς και επεισόδια σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Εμείς φίλες και φίλοι είμαστε ξεκάθαροι. Καμία ανοχή στην ανομία και αποκατάσταση της τάξης στα αστικά κέντρα και σε κάθε γειτονιά. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες αποτελεί προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας.

Οι «επιτυχίες» της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό φαίνεται από την κατάσταση στα νησιά, με την αύξηση του αριθμού παρανόμως εισερχομένων προσφύγων και μεταναστών κατά 20 φορές (2014-2015).

Για μας, ο Εθνικός Χώρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Στη Δημόσια Διοίκηση επικρατεί πλήρης παράλυση με αδυναμία διεκπεραίωσης ακόμη και στοιχειωδών καθημερινών ζητημάτων.

Στην Παιδεία η αριστεία για την κυβέρνηση αποτελεί ρετσινιά. Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργήθηκαν τα πρότυπα σχολεία ενώ μειώνονται οι διδακτικές ώρες και περιορίζεται η διδακτέα ύλη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην Υγεία το ΕΣΥ καταρρέει πλήρως, έκλεισαν οι μισές ΜΕΘ, ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών.

Εμείς προτείνουμε τρόπους αναβάθμισης του Δημοσίου ώστε να καταστεί ευέλικτο, αποτελεσματικό, αξιοκρατικό. Χωρίς απολύσεις αλλά με εξορθολογισμό στην κατανομή του προσωπικού.

Στα εθνικά θέματα, έχουμε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στη Ευρώπη (μετά BREXIT), στην Μ. Ανατολή, στα Βαλκάνια με την κυβέρνηση να είναι ανήμπορη να διεκδικήσει ρόλο για τη χώρα.

Οι δημοκρατικοί θεσμοί υφίστανται έναν πρωτοφανή εκφυλισμό, με ενέργειες στα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας και παρεμβάσεις πέραν των ορίων της συνταγματικότητας.

Η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει και θα πετύχει άμεση αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης.

Κλείνοντας φίλες και φίλες, θα ήθελα να σας είμαι ειλικρινής. Και οι δικές μας κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν τέλειες. Είχαμε και εμείς λάθη και παραλείψεις. Αλλά ποτέ δεν υπήρξε ιστορικά πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση από την σημερινή. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τις χειρότερες πρακτικές της περασμένης 40ετίας προσκολλημένος στις ιδεοληψίες του: Οικογενειοκρατία, κομματισμός, καθεστωτικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Κατάφερε όμως και κάτι θετικό: Την κατάρρευση των μύθων της Αριστεράς και του δήθεν «ηθικού πλεονεκτήματος»!

Τέλος, θέλω να σας πω, αυτό που βλέπουμε όλοι μας καθημερινά. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος Πρωθυπουργός!

Προχωράμε μαζί και μπροστά:

Για να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες
Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να επιστρέψουν οι 500.000 νέοι στην πατρίδα τους, στις οικογένειές τους, στο σπίτι τους
Να εξαλείψουμε την ανεργία
Να σηκώσουμε την Πατρίδα μας από τα τάρταρα
Να αποκτήσουμε ξανά την υπερηφάνεια μας
Να πάψουμε να είμαστε οι επαίτες της Ευρώπης
Να περπατήσουμε ξανά όρθιοι, ψηλά στην Ευρώπη και στον κόσμο
Με τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, για ακόμη μια φορά να δίνουν το έναυσμα για τη μεγάλη νίκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο