Παρέμβαση στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, στη Βουλή των Ελλήνων

Κύριοι συνάδελφοι, οι σκηνές που μεταδίδει ο τηλεοπτικός φακός από την Ουκρανία είναι τραγικές. Τις βλέπουμε όλοι. Μέσα σε αυτό το πολεμικό πλαίσιο που προεκλήθη από την ρωσική εισβολή βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και ομογενείς μας και διπλωμάτες Έλληνες.

Θα ήθελα λοιπόν πριν αρχίσει η συζήτηση να σας ενημερώσω ότι τη στιγμή αυτή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα Γενικού Προξένου από τη Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ.

Εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς την Ζαπορίζια. Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας.

Ούτως ή άλλως θα ήθελα πέρα από τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν να πω ξεκάθαρα ότι η παρουσία του τις ημέρες αυτές στην Μαριούπολη στην προσπάθεια να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας όπως και η παρουσία του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου στην Μαριούπολη και του Δημήτρη Δόχτση Γενικού Προξένου μας στην Οδησσό, τιμούν την πατρίδα μας, τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου και τις ευχαριστίες όλων μας.

Ευχαριστώ πολύ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο