Παρουσία στην εκδήλωση του Δήμου Κηφισιάς με θέμα «Σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια»

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα «Σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (19-03-2014) στο Δημαρχείο Κηφισιάς, με ομιλητές τον Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη και τον παιδοψυχίατρο – Διδάκτορα του ΑΠΘ κ. Βάιο Νταφούλη. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Κουβαράς.

Ο κ. Δένδιας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανέφερε τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι,

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε να με καλέσετε να είμαι απόψε μαζί σας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μανώλη Σφακιανάκη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για την προστασία των παιδιών και γενικά για την προστασία των Ελλήνων πολιτών. Αυτονόητο είναι ότι ευχαριστίες χρειάζονται και για τον Γιώργο Κουβαρά που βοηθά στην προσπάθεια.

Θα μου επιτρέψετε να σας πω δύο σκέψεις μου γι’ αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία και τελικά η ελληνική κοινωνία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν μαγικό καινούργιο κόσμο, με έναν πολύ μεγάλο κόσμο. Υπάρχει μια κουβέντα του Bill Gates που λέει ότι «το διαδίκτυο είναι η αλάνα, η πλατεία του παγκόσμιου χωριού» . Και μπορεί το παιδί μας, κι εμείς δηλαδή – αλλά εδώ είναι καλύτερα να εστιάσουμε στους κινδύνους που απειλούν τη νέα γενιά – μέσα από αυτήν την «πλατεία» να μπούμε σε έναν καινούργιο μαγικό κόσμο.

Εκεί παίζουν τα παιδιά μας, εκεί μιλάνε, εκεί επικοινωνούν, αυτή είναι η τάση των πραγμάτων. Μία τάση με πολύ μεγάλες ευκαιρίες και πολύ μεγάλες δυνατότητες πρόσβασης στη γνώση.

Όμως, από την άλλη, είναι καλό να έχουμε και αίσθηση του κινδύνου, κυρίες και κύριοι. Παλιά οι γονείς μας, εκείνη η γενιά, ήξεραν που είναι τα παιδιά τους, με ποιόν παίζουν, ποια ήταν τα άλλα παιδιά, ποιος ήταν ο κίνδυνος. Έβλεπαν. Σήμερα αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει. Είναι μάλλον εκτός των δυνατοτήτων. Εδώ λοιπόν χρειάζεται τεράστια προσοχή. Και τον ρόλο του γονέα έρχεται, στον βαθμό που μπορεί, να παίξει η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Να προστατεύσει τα παιδιά μας από τους μεγάλους κινδύνους και να τους επιτρέψει να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες ευκαιρίες που δίνει το διαδίκτυο, που δίνει η επικοινωνία, που δίνει το αύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, και αυτό λέει ο Μανώλης ο Σφακιανάκης, πέρα απ’ όλα τα άλλα, θα φτιάξουμε μια «ηλεκτρονική αλάνα». Δηλαδή, έναν χώρο στον οποίο τα παιδιά θα μπορούν να μπαίνουν, να παίζουν, να δραστηριοποιούνται με ασφάλεια. Σε ένα πλαίσιο στο οποίο οι κίνδυνοι που σας έδειξε πριν δεν θα ελλοχεύουν. Θα μπορούμε να εγγυηθούμε αυτό το πλαίσιο που θα μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους. Αυτό θα το παρουσιάσουμε σε λίγες μέρες, νομίζω είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία.

Εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας απόψε εδώ, για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την προστασία της νέας γενιάς των Ελλήνων και να ευχαριστήσω και τον Μανώλη τον Σφακιανάκη και τους συνεργάτες του για την τεράστια πραγματικά προσπάθεια που κάνουν.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο