Παρουσία στην τελετή ολοκλήρωσης του προγράμματος «ΚΥΚΝΟΣ» δωρεά του προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, στην τελετή ολοκλήρωσης του προγράμματος «ΚΥΚΝΟΣ», δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναυάρχου επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Το πρόγραμμα «ΚΥΚΝΟΣ» αφορά την αντικατάσταση του συνόλου των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών τριών Φρεγατών (Φ/Γ) τύπου “S” του Πολεμικού Ναυτικού και συντελεί στην επιχειρησιακή αναβάθμιση των κυρίων μονάδων του Στόλου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ και ΑΣ, καθώς και εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικοί του ΠΝ.

Η συνολική συμβολή του Υποναυάρχου επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό ξεπερνά τα 23.000.000 ευρώ με δωρεές Εκπαιδευτικού Πλοίου και Πλοίων Γενικής Υποστήριξης, αναβάθμισης πτέρυγας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), γενικής επισκευής τμήματος του φαρικού δικτύου, βοηθητικών μηχανημάτων Πλοίων και Ναυστάθμου Σαλαμίνας (ΝΣ) και συντήρησης του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου (ΠΝΜ) Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο