Παρουσία στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων, μεταξύ του απερχόμενου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του νέου Αρχηγού, Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης:

– Ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής.

– Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’.

– Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

– Ο Αρχηγός του κόμματος «Σπαρτιάτες», Βασίλειος Στίγκας.

– Ο Βουλευτής, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

– Ο Βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής.

– Ο Βουλευτής Νίκος Παπαναστάσης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ.

– Ο Βουλευτής Ανδρέας Βορύλλας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος «ΝΙΚΗ».

– Οι Βουλευτές Βασίλειος Βασιλειάδης, Στέφανος Γκίκας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αθανάσιος Καββαδάς, Αθανάσιος Λιούτας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Διονύσιος Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Ειρήνη Κασιμάτη, Κωνσταντίνος Μπάρκας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Αλεξανδρος Ζερβέας.

– Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νικόλαος Χαρδαλιάς.

– Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόριος Κωνσταντέλλος.

– Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος.

– Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος.

– Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθησαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

Παρευρέθηκαν ακόμη, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Υποστράτηγος Δημήτριος Καλανιώτης, Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Δρ Αθανάσιος Ντόκος και ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και πρώην Βουλευτής Αναστάσιος Λιάσκος.

Τέλος, στην τελετή παρέστησαν Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών, Επίτιμοι Αρχηγοί, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Ακόλουθοι Άμυνας, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και τις Ενώσεις Αποστράτων και Εφέδρων.

Κατά την επίδοση αναμνηστικού δώρου στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Όπως ξέρετε, η επίδοση δώρων είναι ένα τυπικό σκέλος αυτής της διαδικασίας.

Θα μου επιτρέψετε, όμως, στην τυπική πράξη να καταθέσω και μία προσωπική και θεσμική προσθήκη, δηλαδή να ευχαριστήσω από καρδιάς τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για την υπηρεσία του στη χώρα αυτά τα τέσσερα δύσκολα χρόνια.

Να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωση και την προσήλωση στο καθήκον. Και βεβαίως, να ευχηθώ σε αυτόν και στην οικογένειά του, την οποία έχω τη χαρά να γνωρίζω, υγεία, και ευτυχία, με την ελπίδα να συναντηθούμε ξανά στη μακρά πορεία.

Στρατηγέ, σας ευχαριστώ θερμά από καρδιάς.

Να είστε πάντα καλά».

Μετάβαση στο περιεχόμενο