Επίσκεψη στις Σέρρες με την ιδιότητα του Συντονιστή του Προεκλογικού Αγώνα της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία για τις Ευρωεκλογές 2024

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, τις Σέρρες, με την ιδιότητα του συντονιστή του κόμματος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Δένδιας ξεκίνησε την επίσκεψη του από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο, παρουσία των βουλευτών Σερρών της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, Τάσο Χατζηβασιλείου, Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλο Λεονταρίδη, του Γ. Γ. του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου, του προέδρου της ΔΕΕΠ Σερρών της ΝΔ Θεόδωρο Καμπούρη και του προέδρου της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών:

«Με χαρά και τολμώ να πω, αν μου επιτρέψετε, και με περηφάνια, είμαι σήμερα εδώ στις Σέρρες, στο πλαίσιο της προεκλογικής προσπάθειας της παράταξης, μαζί με τους συναδέλφους, τον Κώστα Καραμανλή, τον Τάσο Χατζηβασιλείου, τη Φωτεινή Αραμπατζή, τον Θεόφιλο Λεονταρίδη, φίλους όλους, στενούς και αγαπημένους φίλους.

Η περηφάνια μου εδώ και η χαρά μου είναι γιατί βρίσκομαι στην φυσική κοιτίδα της παράταξης μας, στην πατρίδα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και επίσης είναι γνωστό ότι οι Σέρρες πάντοτε στήριξαν την παράταξη με πολύ σημαντικά ποσοστά σε όλη την μακρά πορεία της στην ελληνική πολιτική ζωή.

Προσβλέπουμε λοιπόν και πάλι στη στήριξη των πολιτών των Σερρών στη νέα αυτή προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί υπάρχει διακύβευμα και το ευρωπαϊκό διακύβευμα που υπάρχει είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η Ελλάδα μπήκε στην τότε ΕΟΚ χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η Ελλάδα όμως πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέλος στην κεντρική προσπάθεια για μία πιο δυνατή Ευρώπη.

Αυτό για να υπηρετηθεί πρέπει να υπάρχουν κόμματα που πιστεύουν ισχυρά στην Ευρώπη, που έχουν την ευρωπαϊκή ιδέα στο DNA τους.

Νομίζω λοιπόν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτό το κόμμα και θα ήθελα να παρακαλέσω τους πολίτες των Σερρών, για άλλη μία φορά, να στηρίξουν τη δική τους παράταξη.
Σας ευχαριστώ πολύ».

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι αισιόδοξος για τις ευρωεκλογές και για τα ποσοστά της ΝΔ, ο Υπουργός και Βουλευτής απάντησε:

«Βεβαίως είμαι αισιόδοξος για τις εκλογές. Αλίμονο στον πολιτικό που δεν είναι αισιόδοξος για την εκλογική προσπάθεια, που δεν πιστεύει ο ίδιος στο μήνυμα το οποίο εκπέμπει».

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε επίσης, μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, το Επιμελητήριο Σερρών, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αθανάσιο Μαλλιαρά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τέλος, μιλώντας σε πολίτες των Σερρών, σε κεντρικό καφέ της πόλης, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

«Κύριε Περιφερειάρχα, αγαπητέ μου Απόστολε, κατ’ αρχήν ευχαριστώ πολύ για τα φιλόφρονα λόγια σου.
Θόδωρε, αγαπητέ μου Πρόεδρε, είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που είμαι απόψε εδώ στις Σέρρες μαζί με τους αγαπημένους μου συναδέλφους, τον Κώστα Καραμανλή, τον Τάσο Χατζηβασιλείου, τη Φωτεινή Αραμπατζή, τον Θεόφιλο Λεονταρίδη.
Έχετε μια εξαιρετική ομάδα εδώ. Και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης, φίλες και φίλοι το είπε πολύ καθαρά πριν. Για εμάς η Κεντρική Μακεδονία και ιδίως εδώ οι Σέρρες, έχουν μια τεράστια σημασία.
Είναι το σπίτι μας και είναι η κοιτίδα της παράταξής μας. Είναι η πατρίδα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι ο νομός στον οποίο έχουμε τα μεγαλύτερα διαχρονικά, ποσοστά και δεν σας κρύβω ότι για εμάς είναι θέμα τιμής να κρατήσουμε αυτά τα ποσοστά.
Θέλουμε λοιπόν τη βοήθεια της καθεμιάς και το καθενός από εσάς. Γιατί το πρώτο που πρέπει να κερδίσουμε είναι το μεγάλο στοίχημα της παρουσίας και της ψήφου.
Και πρέπει να σας πω ότι αυτές οι εκλογές έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Ο μέσος άνθρωπος ίσως νομίζει ότι επειδή ψηφίζουμε για κάτι «μακρινό», το Ευρωκοινοβούλιο, και αποφασίζουμε ακόμα για κάτι ακόμα πιο μακρινό έμμεσα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, ότι «δεν πειράζει, δεν είναι δα και η Κυβέρνηση του τόπου μας, δεν είναι ο Περιφερειάρχης μας, δεν είναι ο βουλευτής μας, δεν είναι ο Δήμαρχός μας»

Δεν είναι όμως αυτή η σωστή ανάγνωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο το πιο περήφανο δημιούργημα στην ιστορία του πλανήτη. Ένας μοναδικός χώρος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας, ελεύθερης οικονομίας. Είναι επίσης και ο ζωτικός χώρος για την πατρίδα μας. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι απ’ ό,τι βλέπετε να δημιουργείται γύρω μας, δημιουργείται με ευρωπαϊκά κονδύλια και με ευρωπαϊκές επιλογές.

Και έχει πολύ μεγάλη σημασία να είμαστε ισχυροί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και για να είναι ισχυρή η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να εκπροσωπείται από κόμματα, από ανθρώπους, από παρατάξεις, από ιδέες που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και που είναι δίπλα μας στην προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Ευρώπη έχει για την Ελλάδα κομβική και ιστορική σημασία.

Και πρέπει να σας πω ότι πέρασε από διάφορα σημαντικά βήματα. Ξεκινήσαμε με την ενιαία αγορά, την τότε ΕΟΚ, που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, προχώρησε στη νομισματική ένωση, στο ενιαίο νόμισμα, στον ενιαίο χώρο κίνησης κεφαλαίου, στον ελεύθερο χώρο εργασίας.

Και τώρα ξεκινάει δειλά τα πρώτα – επίσης πολύ σημαντικά -βήματα για κάτι που για την Ελλάδα είναι υπαρξιακής σημασίας. Και αναφέρομαι στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, στη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα.

Θα σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ. Όταν το 2020 και το 2021 αντιμετωπίσαμε την απειλή της προώθησης στα σύνορά μας δεκάδων χιλιάδων μεταναστών από τις τουρκικές αρχές – μην κοροϊδευόμαστε αυτό το ξέρουμε όλοι – ήταν ένα απολύτως οργανωμένο σχέδιο εναντίον της πατρίδας μας και εναντίον της Ευρώπης.

Βρέθηκαν τότε στη συνοριακή γραμμή του Έβρου συνοριοφύλακες από όλη την Ευρώπη, σηκώθηκαν η ευρωπαϊκή σημαία και σημαίες διαφόρων κρατών και ήρθε στη γραμμή του Έβρου μαζί μου ο Ζοζέπ Μπορέλ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος, ήρθε η Φον ντερ Λάιεν, ήρθε ο Μισέλ μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και δώσαμε μια συνολική ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτή την προσπάθεια.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο σημαντικό θα είναι για την Ελλάδα στο μέλλον, δίπλα στη δική μας γαλανόλευκη σημαία να είναι και η μπλε σημαία με τα κίτρινα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι σημαίες των άλλων κρατών, στο πλαίσιο ενός κοινού αμυντικού βραχίονα που υπερασπίζει από κοινού τα ευρωπαϊκά σύνορα και στέκεται από κοινού απέναντι στις προκλήσεις και στις απειλές για την ύπαρξη της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό κόμμα, η Νέα Δημοκρατία και ένας ισχυρός αρχηγός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα τα επαγγέλλονται. Ήδη, χτες, ήμουν στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας, για να υποστηρίξω την ιδέα του Πολωνού Πρωθυπουργού και του Έλληνα Πρωθυπουργού για κοινή αντιαεροπορική ομπρέλα, κάτι που ήδη “τρέχουμε” στην Ελλάδα, όπως θα ξέρετε. “Τρέχουμε” έναν anti-drone και έναν αντιαεροπορικό «θόλο», όμως μας ενδιαφέρει πάρα πολύ αν αυτό επεκταθεί σε έναν ευρωπαϊκό «θόλο».

Χρειαζόμαστε λοιπόν την βοήθεια όλων σας, της καθεμιάς και του καθενός από εσάς. Και είμαι σίγουρος γιατί βλέπω ότι υπάρχει συστράτευση, είδα πριν εδώ τον συνάδελφο τον αγαπητό μου συνάδελφο τον κ. Χαϊτίδη που είχα να τον δω χρόνια, ήρθε κι αυτός όμως να βοηθήσει την κοινή μας προσπάθεια.

Βλέπω φίλους μου, συμπατριώτες σας και φίλους εδώ από την ΟΝΝΕΔ, από τα χρόνια που πολεμούσαμε μαζί τότε για να καταφέρουμε να πείσουμε να βάλουμε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπω λοιπόν να επιχειρείται και να επιτυγχάνεται αυτή η συστράτευση.

Ξαναλέω, όμως, χρειαζόμαστε τη βοήθεια της καθεμιάς και του καθενός από σας. Είμαι όμως απόλυτα-απόλυτα σίγουρος ότι εδώ, στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην κοιτίδα της παρατάξεώς μας, η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει ένα ιστορικό καινούριο μεγάλο ποσοστό και θα πάμε μαζί όλοι για μία νέα μεγάλη νίκη.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας, ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. Να είστε πάντα καλά!».

Μετάβαση στο περιεχόμενο