Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα το πρωί σε πολιτική συζήτηση, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό «AΝΤ1».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Για την οικονομία:

• Θα αποφύγουμε κατά την προεκλογική περίοδο κάθε προσπάθεια όξυνσης του κλίματος. Αν η κυβέρνηση αλλάξει πορεία – σε σχέση με αυτό που είχε επιδιώξει πριν από τις Ευρωεκλογές και στην προσπάθειά της για να αυξήσει την δική της συγκέντρωση δυνάμεων “να σηκώσει” το κλίμα στον ουρανό – να πάμε σε μια λογική συζήτηση επί των επιχειρημάτων των προγραμμάτων.

• Η Κομισιόν είναι ένα υποκεφάλαιο που αφορά και τον κύριο Μοσκοβισί.
Το να υπάρχει συνεννόηση (με την Κομισιόν) και κοινή αποδοχή ορισμένων πραγμάτων, αυτό νομίζω ουδείς το αμφισβητεί. Αυτό είναι χρήσιμο για όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, πόσω μάλλον για μια χώρα όπως η Ελλάδα. Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα ότι “βγήκαμε από το μνημόνιο – τέρμα όλα αυτά”, η χώρα είναι υπό επιτροπεία.

• Οι μετακλητοί σε γραφεία Υπουργών σε τι ποσοστό αυξήθηκαν; Αυτό δεν είναι ένα τεράστιο κόστος για το ελληνικό Δημόσιο; Ta διοικητικά συμβούλια κρατικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά πολύ. Υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται ότι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν υπάρχουν δυνατότητες εξοικονόμησης; Δε μιλάω για το στενό μισθολογικό κόστος των δημόσιων υπαλλήλων. Υπάρχει ένας Έλληνας που να ισχυρίζεται ότι το Δημόσιο αξιολογεί κατά απόλυτο τρόπο το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου; Υπάρχει κάποιος ο οποίος πραγματικά πιστεύει ότι η διαρκής αύξηση των φόρων φέρνει περισσότερα έσοδα στο Δημόσιο; Τότε θα βάζαμε φορολογία 100% και το Δημόσιο θα ήταν… ζάπλουτο. Η πραγματικότητα είναι ότι η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, της διαρκούς αύξησης των φορολογικών επιβαρύνσεων, απομειώνει γενικά τα έσοδα του Δημοσίου.

• Αν παρατηρήσετε τις τελευταίες μέρες και η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθετήθηκε θετικά υπέρ του 2% (πρωτογενούς πλεονάσματος) και γενικά υπάρχει ένα κλίμα το οποίο τη λογική των υπερβολικών πλεονασμάτων την θέτει υπό ερωτηματικό.

• Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι η ισχυρότερη νέα ευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα υπάρχει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα μπορέσει να πείσει για την πολιτική της (για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων).

• Δείτε το επιχείρημα που λέει ο κ. Τζανακόπουλος: “Επί των ημερών σας υπήρχαν 30 δις φορολογικά βάρη, επί των ημερών μας πέντε”. Δεν είναι πέντε, είναι κοντά στα εννιά, αλλά δεν έχει σημασία. Όμως τι ξεχνάει να μας πει; Ότι είναι προσθετικά, δε σημαίνει ότι σταμάτησαν τα 30 τα επέστρεψαν πίσω και απλώς επέβαλαν πέντε. Κράτησαν τα 30 που είχαν επιβάλλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και επέβαλαν πάνω σε αυτά άλλα πέντε! Δεν έγιναν καλά τα πράγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω το καταλαβαίνουν όλοι. Ότι θα μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές είναι η κορωνίδα του προγράμματος μας.

• Η εκστρατεία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδωσε. Τώρα, το λάθος που δεν πρέπει να κάνουμε, είναι να “καβαλήσουμε” το καλάμι και να θεωρήσουμε δεδομένη την κοινωνία. Με σεμνότητα, ταπεινότητα, επιχείρημα, θα επιχειρήσουμε να πείσουμε την κοινωνία ότι δικαιούμαστε την εμπιστοσύνη τους. Δε θα κόψουμε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Θα κόψουμε φορολογικούς συντελεστές. Πιστεύουμε ότι και μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα θα δημιουργήσει συνολικά μια διαφορετική ψυχολογία, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στην αγορά. Κοιτάξτε την αντίδραση του Χρηματιστηρίου την πρώτη μέρα που προκηρύχθηκαν εκλογές.

• Ο εξορθολογισμός των δαπανών του Δημοσίου είναι πάντοτε μια στόχευση διαχρονικά κάθε κυβέρνησης. Πάμε να κρατήσουμε την κοινωνία μαζί. Δεν είμαστε άτομα που συμπορεύονται ως “παρέλαση χωρίς ρυθμό”. Είμαστε κοινωνία και η κοινωνία έχει υποχρέωση να τους κρατήσει μαζί. Θα υπάρχει ένας ενοποιητικός σχεδιασμός .

• Γιατί ήρθαν οι τροπολογίες μία – μία, κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα, και όχι σαν ένας συνολικός σχεδιασμός, τον οποίον θα είχαμε στηρίξει και εμείς, ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια συνολική συζήτηση;

Μετάβαση στο περιεχόμενο