Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια, τα δικά μου και της παράταξης για τον θάνατο του συναδέλφου σας Βασίλη Μπεσκένη.

· «Ευνομούμενη χώρα» την Ελλάδα δεν θυμάμαι να την έχει αποκαλέσει κανείς τον τελευταίο καιρό. Ίσως είναι η μόνη λέξη που δεν ταιριάζει σε μια χώρα που στο κέντρο της Αθήνας και χτες είχαμε φασαρίες και με τον υπουργό Δικαιοσύνης να εμφανίζεται μονίμως να βρίσκεται σε μια διαπάλη με το δικαστικό σώμα. Από το επίπεδο του δρόμου, της πλατείας, μέχρι το επίπεδο της ηγεσίας, η χώρα μόνο ευνομούμενη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

· Υπερφορολογούνται οι πολίτες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό και θα συνεχίσουν να υπερφορολογούνται. Και από την άλλη, στο τέλος του χρόνου, κάτι μπορούμε να εμφανίσουμε ότι έχει περισσέψει και βρίσκουμε μια ομάδα η οποία έχει πράγματι ανάγκη και δίνουμε ένα φιλοδώρημα για να καλύψουμε κάπως την εικόνα του «φιλολαϊκού κόμματος». Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά και δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή κριτική. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αναγκάζονται να τα υπερασπιστούν, το κάνουν εξ ανάγκης.

· Είναι δυνατόν να σταθεί μια χώρα στην οποία οι δύο πυλώνες της, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας, συγχωρείστε μου την έκφραση, «παίζουν κουτουλιές»;

· Εμείς ελέγχουμε τον Πρόεδρο του ΣτΕ τον οποίο επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο; Τόσο ξύπνιοι είμαστε που καταφέραμε να πείσουμε το υπουργικό συμβούλιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ορίσουν τον δικό μας άνθρωπο;

· Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προφανώς συνιστά παρέμβαση. Αυτό που έγινε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων -δεν μπαίνω στην ουσία της διαφωνίας και της διαφοράς για να είμαι σαφής – είναι απολύτως πρωτοφανές να συμβαίνει.

· Να συμφωνήσουμε ένα πράγμα: Η πρώτη κατοικία, ανεξαρτήτως αξίας, πλέον δεν προστατεύεται. Ο νόμος Κατσέλη δεν προστατεύει αυτομάτως την πρώτη κατοικία. Ο νόμος Κατσέλη μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αναστείλει την εκτελεστική διαδικασία. Το θέμα της πρώτης κατοικίας πάει τελείωσε, αντίθετα με ό,τι έλεγε η κυβέρνηση και αντίθετα με ό,τι έχει νομοθετήσει. Εάν αποφασίσει η κυβέρνηση να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, τότε θα πρέπει να φέρει νομοθετική ρύθμιση. Με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο η πρώτη κατοικία καθεαυτή, ανεξαρτήτως αξίας, δεν προστατεύεται. Και 10.000 ευρώ να αξίζει το σπίτι που είναι πρώτη κατοικία μπορεί να βγει στον πλειστηριασμό. Δεν υπάρχει άλλη άποψη για αυτό, απλώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει ένα χυλό πάνω από όλα και λέει “αν μπεις στον ένα νόμο, εάν μπεις στον άλλον…”. Σαν πρώτη κατοικία εάν πάει κάποιος αύριο το πρωί στο δικαστήριο και πει ότι εκπλειστηριάζεται το σπίτι του, που είναι το μόνο που έχει, εκεί ζει η οικογένειά του, αξίζει 10.000 ευρώ και ζητήσει προστασία, ο δικαστής θα του πει: «Συγνώμη κύριε, με αυτά που λέτε, δεν μπορώ να σας προστατεύσω».

· Έχουμε 12% διαφορά στις δημοσκοπήσεις και υπολογίστε ακόμη 3 με 4 μονάδες που θα πάρουμε στην προεκλογική περίοδο. Η συσπείρωσή μας που είναι υψηλή αφορά το δικό μας κομμάτι του εκλογικού σώματος. Αν ερχόντουσαν κι άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο ένας στους δέκα, θα ήμασταν στο 25% διαφορά.

· Πραγματικά το κριτήριο είναι οι εκλογές, αλλά τι έχει αποδείξει η ζωή; Πάντα στην προεκλογική περίοδο η διαφορά δεν κλείνει, μεγαλώνει, υπέρ του διαφαινόμενου νικητή.

· Αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει τον βηματισμό της. Τα επιδόματα και τα φιλοδωρήματα που λέγαμε πριν δείχνουν φανερά ότι αυτή η κυβέρνηση έχει απελπιστεί και επίσης δείχνουν ότι δεν μπορεί να κλείσει την ψαλίδα.

· Ο κόσμος δηλώνει ότι έχει πειστεί. Αυτό που χρειάζεται είναι να του δώσουμε την ευκαιρία να εκφραστεί.

Μετάβαση στο περιεχόμενο