Στην εκπομπή «Τώρα… Ό,τι συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού «Ε»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Τώρα… Ό,τι συμβαίνει» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Φαίη Μαυραγάνη στον τηλεοπτικό σταθμό Ε.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

H ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καμία πολιτική κάλυψη. Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την αστυνόμευση για τους δικούς της ιδεολογικούς λόγους.
Αξίζει κανείς να πάει στο κέντρο της Αθήνας και να παραλληλίσει την κατάσταση την σημερινή με αυτή της περιόδου ’12-’14. Μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα. Όλοι οι δείκτες (κλοπών, ληστειών, κλπ) είναι προς τα πάνω.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι μια ντροπή! Τους προειδοποιήσαμε για ό,τι πρόκειται να συμβεί. Πλήρης αδιαφορία.
Ο νόμος αυτός λήγει τον Αύγουστο. Αυτό που πρέπει να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να τον καταργήσει τώρα. Δεν πρέπει να μείνει μέχρι τον Αύγουστο.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανθρώπους με φιλότιμο. Συνυπήρξα δύο χρόνια μαζί τους. Ξέρω τι μπορούν να δώσουν, υπό δύσκολες συνθήκες, χωρίς χρήματα, με πετσοκομμένους μισθούς. Έχουν δείξει εξαιρετική αυταπάρνηση αλλά χρειάζονται πολιτική ηγεσία και πολιτική κάλυψη. Άμα τους αφήνεις στο έλεος του Θεού, τι να κάνουν κι αυτοί;

Οι Έλληνες αστυνομικοί, κάθε Σαββατοκύριακο, γίνονται στόχος εκπαίδευσης αναρχικών στα Εξάρχεια. Τους έχουν αφήσει με 800 ευρώ στο έλεος του Θεού.

Ξεχάσαμε να σημαιοστολίσουμε τα σπίτια μας μετά από αυτόν τον «θρίαμβο» της αξιολόγησης!

Επαληθεύτηκε το χειρότερο από τα σενάρια: 2% του ΑΕΠ επιπλέον μέτρα το ’19 και το ’20.
Υποτίθεται ότι η ελληνική οικονομία θα «μεγάλωνε» κατά 2,7%. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό.

Το ΔΝΤ κατήγαγε έναν πλήρη θρίαμβο γιατί, από εδώ και πέρα, δεν θα λαμβάνονται υπόψη ούτε οι αριθμοί της ΕΛΣΤΑΤ ούτε της Eurostat. Ο μόνος αξιόπιστος μετρητής των επιδόσεών μας θα είναι το ΔΝΤ. Κούνια που μας κούναγε. Όλα αυτά γιατί αυτή η ανίκανη και απαράδεκτη κυβέρνηση μας έφτασε ως εδώ.

Η χώρα θα ήταν 25 δις πιο πλούσια αν είχε ακολουθηθεί η πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης.
Η Ελλάδα, και μέσα στην κρίση, είναι 3 φορές πιο πλούσια από το ’74. Αλλά, παρά ταύτα, θα μπορούσαμε από αυτήν την κακή κρίση να έχουμε ξεφύγει.

Αν δεν πιάσουμε το 2,7% ανάπτυξης, θα έχουμε επιπλέον μέτρα και το ’18.

Αυτό που προσπαθούσε ο κ. Τσίπρας είναι να τα πάει όλα το ’20, ώστε αυτός μεν να έχει ένα καθαρό πεδίο στο οποίο να κάνει τις λαϊκίστικες πολιτικές του, και μετά να τα φορτώσει όλα στον επόμενο γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται να ξανακερδίσει εκλογή. Αυτό το πολιτικό μόρφωμα δεν πρόκειται να ξανακερδίσει εκλογή.

Πρέπει να δημιουργηθεί ένα θετικό σοκ. Για να γίνει αυτό, πρέπει να απελευθερωθεί ο ιδιωτικός τομέας για να επενδύσει. Με αυτές τις πολιτικές δεν γίνεται τίποτα.

Το Ελληνικό γιατί δεν «τρέχει»; Τώρα μάχονται με την ιδέα ότι το Ελληνικό είναι αρχαιολογικός χώρος. Ένας άλλος αποφάσισε ότι είναι «δασικό».

Με την ΔΕΗ είχαμε κανονίσει να πωληθεί το 30%, να εισπραχθούν τα χρήματα και να αναπτυχθεί η επιχείρηση, κρατώντας ένα μεγάλο κομμάτι υπό κρατικό έλεγχο. Τώρα, αντί να ιδιωτικοποιήσουν το 30% και να εισρεύσουν χρήματα, παρεχώρησαν το 50% της αγοράς χωρίς να πάρουν 1 ευρώ, που σημαίνει ότι μείωσαν την αξία κατά 50% . Και αυτό το 50% το έχουν κάνει και προβληματικό και πάει να κλείσει η ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα λέει η διοίκησή της.

Από το ’12 έως το ’14, η οικονομία άλλαξε. Η κυβέρνηση Σαμαρά, αν είχε κρατήσει την πορεία, θα είχε βγάλει, τη χώρα (από την κρίση). Κι αν δεν είχε πέσει το ’15, η χώρα θα είχε φύγει από την κρίση.

Πρέπει να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης υπέρτερους των αριθμών. Αυτό αποκλείεται να γίνει με αυτήν την κυβέρνηση, με υπουργούς οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι κρατικό έλεγχο, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συνεργασία με τη Βενεζουέλα και που δεν καταλαβαίνουν καν την έννοια «ιδιωτικοποίηση».

Αυτή η κυβέρνηση είναι διαλυτικό στοιχείο. Η χώρα και ο κοινωνικός ιστός διαλύονται. Αυτή η κυβέρνηση είναι συμφορά εν κινήσει!
Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να απορροφήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Έχει χάσει γύρω στο 1 δις μόνο από την μετανάστευση, ΕΣΠΑ, ενεργειακή εξέλιξη των κτιρίων κ.α. Υπάρχουν κοινοτικοί πόροι από τους οποίους

Μετάβαση στο περιεχόμενο