Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

«Πήγα με τον Πρωθυπουργό τον κ. Ράμα και την Πρέσβη μας εδώ, την κα Φιλιππίδου, στο Δυρράχιο, ακριβώς στο σημείο κατάρρευσης κτιρίων, όπου παρακολουθήσαμε τις προσπάθειες απεγκλωβισμού πολιτών. Η χώρα μας, κατά εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει στείλει δύο μονάδες ΕΜΑΚ οι οποίες ήδη επιχειρούν και η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες – αν όχι η πρώτη – που προσέφερε βοήθεια και τεχνογνωσία διότι δυστυχώς, εμείς έχουμε εμπειρία σεισμών, όπως καλά γνωρίζετε.

Επίσης κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την επαφή της αλβανικής Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αρχή Πολιτικής Προστασίας μέσω του Κύπριου Επιτρόπου, του κ. Στυλιανίδη, για να βοηθηθεί η αλβανική Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανάγκες αυτήν την πολύ δύσκολη ώρα.

Έχουν υπάρξει πολύ εκτεταμένες καταστροφές, πάρα πολλοί άνθρωποι είναι έξω από τα σπίτια τους σε πρόχειρους καταυλισμούς, μέσα σε ένα στάδιο που έχει φτιάξει η αλβανική κυβέρνηση, αλλά όπως γνωρίζουμε από την εμπειρία που έχουμε, αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολα ζητήματα, δεν είναι καθόλου εύκολο να τα χειριστεί κανείς. Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ μεγάλος, σε απόσταση δέκα μιλίων από τις ακτές, σε μικρό σχετικά εστιακό βάθος, όπως μου είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός με τον οποίο επισκέφθηκα τα σημεία της καταστροφής. Γενικά έχει υπάρξει μια εξαιρετικά εκτεταμένη καταστροφή στην Αλβανία».

Μετάβαση στο περιεχόμενο