Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9»

Ο υποψήφιος Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Λώρα Ιωάννου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9 FM».

 

Ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα:

• Υπήρξε μια προσπάθεια η οποία φαίνεται να εξελίσσεται, να υπάρχει μια επιεικέστερη συμπεριφορά του κράτους απέναντι σε αυτούς τους οποίους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές επιθέσεις. Έχουμε σωρεία ενδείξεων, για να μην πω αποδείξεων, μεταξύ των οποίων η τελευταία είναι αυτή η οποία αναφέρατε, δηλαδή στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Η Νέα Δημοκρατία καταρχήν τοποθετείται σε πολιτικό επίπεδο, δεν είναι «κόμμα δικηγόρων», είναι πολιτικό κόμμα και λέει ότι είναι καθολικά απαράδεκτο αυτό το οποίο επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

• Σε νομικό επίπεδο θα μελετήσουμε τα κείμενα, θα δούμε τις δυνατότητες μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος, αλλά πάντως απαιτείται η καθολική και απόλυτη καταδίκη του τρόπου με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί στην πραγματικότητα να ελευθερώσει τους καταδικασθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις.

• Το κυβερνών μέχρι μεθαύριο κόμμα έχει μια «πολύ μεγάλη καρδιά» για τους θύτες και μια πολύ περιορισμένη μνήμη για τα θύματα. Οφείλω να σας πω, πως αν λάβετε υπόψιν ότι έπαιρνε 80% και 90% στις φυλακές, ότι αυτό είναι το μόνο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας στο οποίο απολαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την πλήρη εμπιστοσύνη.

Για τα προβλήματα του Νότιου Τομέα της Β’ Αθήνας:

• H μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα, το Ελληνικό, το οποίο “θα τρέξει” και μπορεί να δώσει 30.000 θέσεις εργασίας. Το παραλιακό μέτωπο, ιδίως μπροστά από την Καλλιθέα και το Μοσχάτο, έχει μένει παντελώς ανεκμετάλλευτο, σε μια άθλια κατάσταση. Είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς που σε πολλές περιοχές δεν φτάνουν. Ο μεγάλος και εκπληκτικός όγκος του Υμηττού που έχει εγκαταλειφθεί και θα μπορούσε να γίνει ένας περιβαλλοντικός θησαυρός,

• Είναι και η βελτίωση του οδικού δικτύου και των προσβάσεων. Καταλαβαίνετε ότι αν τα καταφέρουμε, που θα τα καταφέρουμε να γίνει το μεγάλο έργο του Ελληνικού, ο συγκοινωνιακός φόρτος που είναι ήδη μεγάλος τώρα θα πνίξει την Ηλιούπολη και τις περιοχές αυτές ανάμεσα στο Ελληνικό και στην Αττική Οδό. Πρέπει λοιπόν και αυτά να τα αντιμετωπίσουμε.

• Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την εγκληματικότητα. Προχθές ο Δήμαρχος του Π.Φαλήρου, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, μου είπε ότι δεν μπορεί να περπατήσει κανείς στη παραλία του Φαλήρου, εξαιτίας των μικροκλεφτών που έχουν έρθει από διάφορες χώρες και κάνουν μαρτύριο τη ζωή όσων πάνε εκεί να περπατήσουν. Γενικά, όπως παντού, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλλει και εκεί την πλήρη διάλυση.

Σχετικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι επί κυβέρνησης Καραμανλή και η Νέα Δημοκρατία διαπραγματευόταν τη σύνθετη ονομασία με τον όρο “Μακεδονία” για τα Σκόπια, με αφορμή μια επιστολή του Κώστα Καραμανλή στον Πρόεδρο Μπους:

• Το γνωρίζω το θέμα, η κυβέρνηση Καραμανλή το 2004 δέχθηκε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών. Χωρίς να μας ενημερώσουν αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”. Από εκεί και πέρα υπήρξε ο τεράστιος για την Ελλάδα κίνδυνος αυτό να επεκταθεί, να υπάρξει ένα “κύμα” αναγνωρίσεων από όλες τις χώρες με το όνομα “Μακεδονία” και το θέμα να χαθεί για πάντα.

• Η αντίδραση που επιχείρησε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή ήταν να κρατήσει σε εκκρεμότητα το θέμα, μέχρι να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα της επέτρεπαν να αντιστρέψει εκείνο που πήγαινε να γίνει. Δεν ήθελε με κανέναν τρόπο η κυβέρνηση Καραμανλή να θεωρηθεί ότι η ίδια δεν ερχόταν να συζητήσει, διότι αυτό θα κατέληγε σε εθνικό Βατερλό. Πάνω σε αυτή τη στρατηγική, η οποία ήταν ευρύτερα γνωστή, ορθής εθνικής τακτικής, βασίζεται τώρα η κυβέρνηση με διάφορες αιτιάσεις από δεξιά και αριστερά που στερούνται σημασίας. Η πολιτική άποψη της κυβέρνησης Καραμανλή διατυπώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο στο Βουκουρέστι και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

• Η αντίδραση που επιχείρησε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή ήταν να συζητήσει το οτιδήποτε ώστε να κρατήσει σε εκκρεμότητα το θέμα, μέχρι να βρεθούν οι συνθήκες που θα της επέτρεπαν να αντιστρέψει εκείνο που πήγαινε να γίνει. Δεν ήθελε με κανέναν τρόπο η κυβέρνηση Καραμανλή να θεωρηθεί ότι η ίδια δεν ερχόταν να συζητήσει διότι αυτό θα κατέληγε σε εθνικό βατερλό. Πάνω σε αυτή τη στρατηγική, η οποία ήταν ευρύτερα γνωστή, ορθής εθνικής τακτικής, βασίζεται τώρα η κυβέρνηση με διάφορες αιτιάσεις από δεξιά και αριστερά που στερούνται σημασίας. Η πολιτική άποψη της κυβέρνησης Καραμανλή διατυπώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο στο Βουκουρέστι και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο