Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97,8 FM» : Δεν υπάρχει τομέας που να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει εύσημα και να ζητήσει την ψήφο των πολιτών

Ο υποψήφιος Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε πολιτική συζήτηση σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει o δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97,8 FM».

 

Ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

Σχετικά με το επιχείρημα γιατί να ψηφίσει κάποιος Νέα Δημοκρατία τη στιγμή που όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται στο εξωτερικό:

• Έχουμε σαν ευρωπαϊκή χώρα κάποιες υποχρεώσεις και έναν κοινό βηματισμό με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στις κατευθυντήριες γραμμές, αλλά βεβαίως, δεν έχει διαλυθεί το ελληνικό κράτος. Άρα η κάθε ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιο περιθώριο ελιγμών για το πού θα πάει τη χώρα.

• Έχουμε διαφορετική θεώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάνει μια “γέφυρα”. Ξεκινάει να μιλάει από το 2014, που θυμίζω ότι τότε τα πράγματα είχαν αρχίσει να πηγαίνουν καλά με τη χώρα να επιστρέφει σε ανάπτυξη, και πηγαίνει στο 2019, αγνοώντας τι είχε συμβεί το 2015. Το 2015 για πρώτη φορά μεταπολεμικά εξαϋλώθηκε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υπέστη μια τεράστια ζημιά το ελληνικό κράτος και ο Έλληνας φορολογούμενος χρειάστηκε να καλύψει τη ζημιά με ακόμα πιο αυξημένους φορολογικούς συντελεστές και με ακόμα πιο αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό δεν μπορεί να το ξεχάσει κανείς.

• Μιλάμε για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος και μια πιο αποτελεσματική διοίκηση. Αυτό περιλαμβάνει την Ασφάλεια όπως την έχει τώρα ο πολίτης. Είναι αυτά στοιχεία αποτελεσματικού κράτους, το Μάτι, η Μάνδρα, οι άδειες στον Κουφοντίνα, η αποφυλάκιση των πάντων, η διάλυση στο σωφρονιστικό σύστημα; Δεν υπάρχει τομέας που να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει εύσημα και να ζητήσει την ψήφο των πολιτών.

• Η κάλπη των εθνικών εκλογών συμφωνώ ότι τώρα είναι άδεια και διαφέρει από εκείνη των ευρωεκλογών. Εκεί θα εκφέρει τη γνώμη της η ελληνική κοινωνία, αλλά παρά ταύτα γνωρίζω ότι αυτό που θα κάνει είναι ότι θα απορρίψει με τον πανηγυρικότερο τρόπο την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που συνιστά μια επανάληψη όσων έχουν γίνει αυτά τα χρόνια.

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα:

• Η αναφορά περί του Προεδρικού Διατάγματος στην πραγματικότητα αποτελεί έμμεση αλλά σαφή, πανηγυρική και κραυγάζουσα ομολογία ότι ο νόμος άλλαξε. Γιατί προηγουμένως ήταν ευθέως διατυπωμένο ότι δεν μπορούσε ούτε για τον βιασμό, ούτε για την τρομοκρατία, ούτε για την εγκληματική οργάνωση να τεθεί θέμα υφ’ όρων απόλυσης. Τώρα τίθεται και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο πραγματικά ψηφίστηκε ο Ποινικός Κώδικας την τελευταία βδομάδα που είχε παρατείνει ο κ. Τσίπρας τη λειτουργία της Βουλής και η αντιπολίτευση δεν ήταν στη Βουλή.

• Έδωσε παράταση στη λειτουργία της Βουλής ο κ. Τσίπρας για να καταφέρει απλώς και μόνο μέσα στον Ιούλιο να επιχειρήσει να ορίσει ηγεσία στη Δικαιοσύνη, κάτι στο οποίο απέτυχε πανηγυρικά, γιατί ήταν τελείως αντισυνταγματικό.

• Υπάρχει μια σωρεία “συμπτώσεων”, θέλετε να τις ονομάσουμε “κακές”, ας τις ονομάσουμε, αλλά εμείς στη Νέα Δημοκρατία είμαστε καχύποπτοι. Υπήρξε η αναίρεση κατά της διάταξης του Εισαγγελέα για την άδεια του Κουφοντίνα, η αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, ο νόμος Παρασκευόπουλου που αποφυλακίζονται διάφοροι και η εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές 80 με 90%. Όλα αυτά είναι δική μας καχυποψία ή μήπως κάτι άλλο πιο σοβαρό και πολύ πιο φανερό πια σε όλους μας, το οποίο βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον φόβο της εκλογικής συντριβής και της συνολικής άρνησης της ελληνικής κοινωνίας να το δεχτεί, προσπαθεί να το κρύψει;

• Τα όσα λέει ο κ. Τζανακόπουλος θα ίσχυαν αν μας είχαν δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των Επιτροπών και βλέπαμε ποιος έχει βάλει ποιες διατάξεις μέσα. Από πουθενά δεν τεκμηριώνεται ότι αυτές οι διατάξεις για τις οποίες συζητούσαμε πριν, είναι άποψη της πλειοψηφίας και δεν είναι κυβερνητική προσθήκη.

• Λέω ευθέως ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κακώς έκανε την αναίρεση για τον Κουφοντίνα. Δεν ξέρω αν υπήρχε επικοινωνία με την κυβέρνηση πριν, ή η εικαζόμενη επιθυμία της κυβέρνησης την οποία διέγνωσε η απελθούσα Εισαγγελέας, αλλά λέω ότι κατά την κρίση μου αυτό που έκανε ήταν απολύτως απαράδεκτο. Δεν έχω κανέναν λόγο να επικροτώ όλες τις αποφάσεις της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου όταν μάλιστα εκφράζεται με τέτοιο τρόπο, όταν ζητά άδεια για τρομοκράτη που έχει σκοτώσει 11 ανθρώπους και όταν παίρνει άδεια προσβάλει το κοινό αίσθημα και τη μνήμη των θυμάτων.

Σχετικά με το τι θα κάνει σαν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως και για τις επιστολές Καραμανλή:

• Δεν πρόκειται να προβούμε σε καταγγελία της Συμφωνίας ή ακύρωσής της καθώς αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε πολύ καλά πού μπορεί να οδηγήσει μια αντίληψη αναθεωρητισμού των συνθηκών την πατρίδα μας και τα Βαλκάνια.

• Για τα συγχαρητήρια του κ. Σόιμπλε στην κυβέρνηση, μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος που είναι στη Γερμανία χωρίς την αίσθηση των εθνικών ευαισθησιών, θεωρεί ότι η επίλυση ενός προβλήματος στα Βαλκάνια είναι κάτι το θετικό. Δεν είμαστε της άποψης ότι δεν έπρεπε να λυθεί το ζήτημα, είμαστε της άποψης ότι θα μπορούσε να λυθεί με πολύ καλύτερο τρόπο, αν η κυβέρνηση είχε ζητήσει τη βοήθεια και τη συνεργασία μας. Δεν το έκανε.

• Τις επιστολές του κ. Καραμανλή αφού η κυβέρνηση τις είχε στα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών και αφού ήταν τόσο σπουδαίες, γιατί δεν τις έφερε στη Βουλή σε εκείνη την εκτεταμένη συζήτηση; Δεύτερον, για την ιστορική αλήθεια, το 2004 οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”. Αυτό μας δημιούργησε ένα άμεσο τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα και αυτό που προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν να κρατήσει ανοιχτό το θέμα, για να σταματήσει τον χείμαρρο αναγνωρίσεων που θα ακολουθούσε. Ορθώς το έκανε.

• Η αναγνώριση των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν στις πρώτες μέρες της τότε κυβέρνησης και δεύτερον, η παρούσα κυβέρνηση έχει δείξει μεγάλη ιστορική αναλγησία σε αυτό το θέμα. Αυτή η κυβέρνηση δέχτηκε προς συζήτηση την ονομασία “Μακεδονία του Ίλιντεν” η οποία πραγματικά θα ήταν η χειρότερη επιλογή. Δεν υπήρξε ευαισθησία για το Σκοπιανό, το χειρίστηκαν με αυτόν τον τρόπο και κατέληξαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο