Συμμετοχή στη Συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία στο Ramstein

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε, σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, στη Συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, στην αεροπορική βάση Ramstein, στη Γερμανία.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η παροχή αμυντικού υλικού και εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η συνεργασία ανάπτυξης δυνατοτήτων για την άμυνα της χώρας.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι αποτελεί θέση αρχής της Ελλάδας η στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματος της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της, βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην αμυντική βοήθεια της χώρας μας στην Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Υπουργός είχε διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov, Γαλλίας, Sebastien Lecornu, Γερμανίας, Boris Pistorius και τον Υφυπουργό Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου, James Heappey.

Μετάβαση στο περιεχόμενο