Συμμετοχή στη Σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία στο Ramstein της Γερμανίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group), η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Λόιντ Όστιν (Lloyd Austin), στην Αεροπορική Βάση του Ramstein, στη Γερμανία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε τη συνεπή και ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, επισημαίνοντας ότι η ρωσική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για όσο απαιτηθεί.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, ο κ. Δένδιας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κ. Λόιντ Όστιν (Lloyd Austin), με τον οποίο συζήτησαν για την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ.

Ακολούθως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούν στη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (Allied Air Command – AIRCOM), η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Ramstein.

Μετάβαση στο περιεχόμενο