Συνάντηση με τον ειδικό εκπρόσωπο της Ε.Ε. στον Περσικό Κόλπο Luigi Di Maio

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον ειδικό εκπρόσωπο της Ε.Ε. στον Περσικό Κόλπο, Luigi Di Maio.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ο Έλληνας Υπουργός ενημέρωσε τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Επιχείρηση «Ασπίδες».

Ο κ. Δένδιας δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση:

«Είναι μεγάλη χαρά μου σήμερα να καλωσορίζω – θα μου επιτρέψει να πω τον φίλο μου – Luigi Di Maio, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Κόλπο, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο σκοπός της επίσκεψής του είναι να τον ενημερώσουμε για την Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», μια επιχείρηση σε μια κρίσιμη περιοχή, με μια τεράστια σημασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η επιχείρηση αυτή διασφαλίζει τη θαλάσσια οδό επικοινωνίας προς τα λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως καταλαβαίνετε κυρίως προς τα ελληνικά και τα ιταλικά λιμάνια.

Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω ότι ο Luigi Di Maio ήταν αυτός με τον οποίο υπογράψαμε την πρώτη συμφωνία στην ιστορία της πατρίδας μας για τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, δίνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς δύο
πολιτισμένες χώρες που αντιλαμβάνονται το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας λύνουν φιλικά τις διαφορές τους.

Θα ήθελα λοιπόν να τον καλωσορίσω θερμά σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο