Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96,0 fm»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει o δημοσιογράφος Κωστής Παρράς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96,0 fm».

 

Ακολουθούν τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη του κ. Δένδια:

•Σε αυτούς που μιλούν για “yes men” έχω να πω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει πράγματα που καμία άλλη κυβέρνηση στην ιστορία του Ελληνισμού δεν έχει συμφωνήσει. Δεν ξέρω κάποιον, ας πούμε, που να έχει εκχωρήσει για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία. Δεν ξέρω κάποιον που να έχει λάβει υποχρεώσεις μέτρων και μετά το 2018. Όλα αυτά τα έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση.


•Αν ο Πρωθυπουργός αναζητά “yes men”, φαντάζομαι μπορεί να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και το κόμμα του στην προβολή και να τους βρει πάρα πολύ εύκολα. Εμείς δεν έχουμε λόγο να μπούμε σε μια τέτοια συζήτηση, η οποία έχει και στοιχεία φαιδρότητας.


•Και πολλά άλλα χρήματα έχει ανάγκη ο κόσμος και πολλοί άνθρωποι, εκτός από τους χαμηλοσυνταξιούχους, χρειάζονται βοήθεια. Για τους 1,5εκ. ανέργους δεν βρέθηκε ούτε μισό ευρώ να δοθεί.


•Γιατί ο κ. Τσίπρας, όταν δόθηκε το βοήθημα από την κυβέρνηση Σαμαρά, όχι απλώς δεν ψήφισε «παρών» αλλά ψήφισε «όχι»; Δεν χρειαζόντουσαν τότε οι άνθρωποι τα χρήματα;

•H ψήφος των κομμάτων εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συνεννόησης με την κοινωνία. Το επίδομα αυτό συνιστά εξαπάτηση.

•Η ΝΔ αναγνώρισε μεν την ανάγκη, διέβλεψε, όμως, σαφέστατα την εξαπάτηση της κοινωνίας και του Κοινοβουλίου, καθώς διέφυγε του Πρωθυπουργού να ενημερώσει τη Βουλή ότι δεν υπήρχε συνεννόηση με τους εταίρους. Δεν μας είπε ότι το κάνει παρά τη θέληση των εταίρων, μας το έκρυψε. Σε αυτό το πλαίσιο. Αυτή είναι η γνώμη μας. Η ελληνική κοινωνία θα μας κρίνει. Ο τελευταίος πάντως που θα μας κρίνει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση.


•Το ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με τους εταίρους, το έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός. Άρα, ας μη ρωτάει εμάς, το υπέγραψε. Μήπως μας ρώτησε αν έπρεπε να το υπογράψει και δεν το θυμάμαι;

•Αυτό δεν είναι προϊόν περισσεύματος. Είναι προϊόν βάρβαρης υπερφορολόγησης των Ελλήνων.

•Η αστική τάξη σε αυτή τη χώρα συντρίβεται από την υπερφορολόγηση. Την ίδια στιγμή που τα λαϊκά στρώματα υποφέρουν. Δεν είναι ότι θυσιάζεται ο ένας για τον άλλον. Θυσιάζονται όλοι. Αλλά η αστική τάξη σε λίγο θα πάψει να υπάρχει. Που σημαίνει ότι θα διαλυθεί πλήρως ο κοινωνικός ιστός. Και αυτό δεν είναι από λάθος. Είναι ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται αυτή η κυβέρνηση, η οποία έχει ταξική αντίληψη στην πολιτική της.

•Έχουν μεγάλη ευθύνη και οι εταίροι που ανέχονται αυτά τα μέτρα της υπερφορολόγησης.

•Για περίσσευμα ας μην τα συζητάμε για μια κυβέρνηση που υπερφορολογεί ό,τι πετάει και ό,τι αναπνέει και έχει φεσώσει με άλλα 3,5δις την αγορά με οφειλές που δεν πληρώνει.

•Εμείς δεν διεξάγουμε αυτήν την διαπραγμάτευση. Την διεξάγει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είχε βρει το ΔΝΤ σαν σύμμαχο στο θέμα του κουρέματος του χρέους. Και βέβαια «την πάτησε» διότι πήρε το χειρότερο και από τις δύο θέσεις: Το χειρότερο από τη θέση του ΔΝΤ που είναι τα επιπλέον μέτρα και τα υψηλά πλεονάσματα και το χειρότερη από τη θέση των ευρωπαίων, που είναι η μη ρύθμιση του χρέους. Διότι αυτό που πέτυχε για το 2060, που οι περισσότεροι δεν θα το δούμε, δεν είναι ρύθμιση του χρέους. Είναι για να δουλεύουμε τον κόσμο.

•Το πρόβλημα για μας δεν είναι το ΔΝΤ. Είναι η έλλειψη δικής μας σοβαρότητας. Εμένα πάντα στην πορεία μου στις προηγούμενες κυβερνήσεις και στις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αυτό που έχω καταλήξει είναι ότι αν είχαμε μια σοβαρή θέση με επιχειρήματα, μπορούσαμε την μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων να την περάσουμε.

•Αυτή η κυβέρνηση μετέρχεται την ανοησία ως μόνιμη διαπραγματευτική τακτική.

•Και με το ΔΝΤ όταν διαπραγματεύτηκα, μπόρεσα να βρω άκρη.

•Αν το πάρουμε όλο από την αρχή, όλο είναι λάθος. Και είναι λάθος στη φιλοσοφία του. Γιατί δεν μπορεί μια αριστερή κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο του σκέπτεσθαι να βρει άκρη και λογαριασμό.

•Έχει υπάρξει αλλαγή μετά την πρώτη συμφορά. Αλλά η ουσιαστική φιλοσοφία αυτής της κυβέρνησης παραμένει μια φιλοσοφία μιας «συντροφικής Αριστεράς» που δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται.

•Η κατάσταση έχει γίνει ανεκδιήγητη στα νησιά και υπάρχει ευθύνη και υπεύθυνος, η κυβέρνηση. Αυτά τα πράγματα ήταν απολύτως προβλέψιμα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν, απλώς δεν μπορούν. Ήδη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υφίστανται τις τεράστιες συνέπειες αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής αυτής της κυβέρνησης. Το ίδιο και όλη η άλλη χώρα με τα ανεξέλεγκτα hotspots, τις ΜΚΟ που Θεός ξέρει τι είναι, τι συμφέρονται υπηρετούν, για ποιον δουλεύουν και τι κάνουν. Μια κυβέρνηση που αν τη ρωτήσεις πού βρίσκονται hotspots δεν τα ξέρει, που δεν τα διοικεί κανείς, που πολλά έχουν γίνει εστίες εγκληματικότητας, που οδήγησαν ανθρώπους στην λάσπη και στην ντροπή της Ειδομένης, που οδηγεί την κοινωνία στην απελπισία.

•Χειροτερεύει η κατάσταση καθημερινά. Εμείς τα είχαμε αντιμετωπίσει. Επί των ημερών μου ο Εβρος φυλάχτηκε, η χώρα γενικά είχε μπει σε μια τάξη, η Αθήνα καθάρισε, 50.000 παράνομοι μετανάστες επεστράφησαν, είχαμε την καλύτερη υπηρεσία ασύλου στην Ευρώπη που εμείς τη φτιάξαμε. Εδώ έχει γίνει της τρελής.

•Ξέρουμε τι θα κάνουμε και πως θα το κάνουμε αλλά πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Αν δε φύγει, η κατάσταση θα χειροτερεύει.

•Με ανησυχεί πάρα πολύ να έρχεται ο Τούρκος Πρόεδρος και να αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης που φέρει την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ. Τα πάντα φοβάμαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει αυτή η χώρα να υπερασπίσει τα εθνικά της δίκαια. Αλλά η υπεράσπιση δε γίνεται με γελοιότητες όπως η παράταξη των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της Χρυσής Αυγής στις εσχατιές της επικράτειας. Έτσι οι Τούρκοι γελάνε μαζί μας

Μετάβαση στο περιεχόμενο