Συμμετοχή στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

Κατά τη Σύνοδο συζητήθηκαν, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ζητήματα τα οποία αφορούν στην ενδυνάμωση της Συμμαχίας και την κοινή αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων Άμυνας και Ασφάλειας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε δήλωσή του ανέφερε:

«Έχουμε σήμερα εδώ, στις Βρυξέλλες, την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, την προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα.

Συζητήσαμε, όπως πάντα, για την ενδυνάμωση και την εμβάθυνση του ΝΑΤΟ.

Για την Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία να θυμίζουμε πάντα ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία. Είναι μια Συμμαχία αξιών και αρχών.

Και σε αυτό το πλαίσιο, το πιο σημαντικό είναι η τήρηση των Συνθηκών, η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου στις διακρατικές σχέσεις.

Από εκεί και πέρα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων της Δυνάμεων.

Αναφέρθηκα στη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, της νέας προσπάθειας για να μπει η καινοτομία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Είχα ακόμη την ευκαιρία να αναφερθώ στην πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πολωνού Πρωθυπουργού Donald Tusk για τη δημιουργία του «θόλου» αντιαεροπορικής προστασίας πάνω από την Ευρώπη.

Επίσης, στο περιθώριο της συνάντησης είχα μια σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου».

Μετάβαση στο περιεχόμενο