Το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας

Με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Με γενικόλογες προεκλογικές εξαγγελίες δεν λύνονται τα προβλήματα της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ έχασε μια ακόμη ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να διατυπώσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, η οποία θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών κι όχι τις εσωκομματικές σκοπιμότητες και ισορροπίες στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όλα όσα υπόσχεται σήμερα με το πρόγραμμα του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφενός δεν τα υλοποίησε ως μέλος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, στις οποίες συμμετείχε από κορυφαίες θέσεις, αφετέρου σε όλα τα μεγάλα ζητήματα έχουν ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μια σειρά από μέτρα και πολιτικές, που αποδεικνύουν στην πράξη ποια είναι η παράταξη που μπορεί να δώσει λύσεις.

Μιλά το ΠΑΣΟΚ για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, όταν σαν κυβέρνηση έβαλε περισσότερους από 80 νέους φόρους.Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο εισοδήματος, μετά την αύξηση του αφορολόγητου και η φορολογία των επιχειρήσεων έχει μειωθεί έως και 10%.

Μιλά το ΠΑΣΟΚ για Περιφερειακή Ανάπτυξη όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ως κυβέρνηση όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε εγκαταλείψει την Περιφέρεια.Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει στην πράξη το ενδιαφέρον της κατευθύνοντας το 85% των πόρων του Δ΄ ΚΠΣ σε έργα και δράσεις που αφορούν την Περιφέρεια, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο εργοτάξιο με 215 μεγάλα έργα τα οποία δημιουργούν ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της χώρας και τα οποία εκτελούνται κυρίως στην Περιφέρεια, καταρτίζοντας ήδη Ολοκληρωμένο Χάρτη για τις χρήσεις γης, ενώ η χώρα αποκτά επιτέλους Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο και πέντε ειδικά χωροταξικά σχέδια.

Παράλληλα, αναβαθμίζονται λιμάνια και αεροδρόμια, σε όλη τη χώρα και στην Κέρκυρα.Μιλά το ΠΑΣΟΚ για πρόγραμμα που θα προσελκύσει επενδύσεις όταν όλοι γνωρίζουμε ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ η χώρα μας ήταν ουραγός στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και ότι εξαιτίας της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σήμερα η εικόνα αυτή έχει αντιστραφεί αφού η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ε.Ε., περίπου 4,5%.

 Οι εξαγωγές αυξάνονται με ρυθμούς άνω του 20%.Οι ξένες επενδύσεις δεκαπλασιάστηκαν το 2006 σε σχέση με το 2005 και οι συνολικές επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας αυξάνονται με ρυθμούς που ξεπερνούν το 10%.Μιλά το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του για δίκαιη κοινωνία, όταν ως κυβέρνηση εφάρμοζε μια πολιτική που διεύρυνε τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, παρακρατούσε παράνομα το ΛΑΦΚΑ από τους συνταξιούχους, κρατούσε καθηλωμένο το επίδομα ανεργίας και η χώρα μας ήταν πρωταθλήτρια στην ανεργία.

Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία αυξήσαμε όπως δεσμευθήκαμε τη σύνταξη του Ο.Γ.Α., αυξήσαμε, όπως δεσμευθήκαμε, το Ε.Κ.Α.Σ., αυξήσαμε κατά 56€ το μήνα το κατώτερο επίδομα ανεργίας, αποκαταστήσαμε την αδικία που έγινε σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων, στους οποίους επιστρέφουμε σταδιακά τις παράνομα εισπραχθείσες κρατήσεις υπέρ ΛΑΦΚΑ, μειώθηκε η ανεργία από 11,3% που ήταν στις αρχές του 2004, στο 8,8% και δημιουργήσαμε το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να ενισχύσουμε τους ανέργους περιοχών με υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με έργα και όχι με λόγια αποδεικνύει ότι μπορεί και δίνει λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και τη χώρα.Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μια εικονική πραγματικότητα όπως του ΠΑΣΟΚ. Εφαρμόζεται στην πράξη και τα αποτελέσματά του είναι ορατά από όλους τους Έλληνες.

Γι αυτό και στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα εμπιστευθούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή.Θα εμπιστευθούν αυτούς που λένε λίγα και κάνουν πολλά».

Μετάβαση στο περιεχόμενο