Άρθρο στη «Voria.gr»: Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για μια ισχυρή Ελλάδα στην ΕΕ

Οι Ευρωεκλογές της Κυριακής δεν είναι μία διαδικασία «αδιάφορη». Είναι μία εκλογική διαδικασία που μας αφορά άμεσα. Άλλωστε, παρότι δεν αναδεικνύεται από αυτές Κυβέρνηση, εκλέγονται οι εκπρόσωποι της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Στις 9 Ιουνίου δίνουμε το «παρών» και ψηφίζουμε για μια Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν θα έχει μόνο οικονομική διάσταση, αλλά θα έχει απαντήσεις για όλα τα κρίσιμα γεωπολιτικά προβλήματα. Για μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και για μια Ελλάδα που θα συμμετέχει στις διαδικασίες ως ένας αξιόπιστος και ισχυρός εταίρος. Όπως επισήμανα στους πολίτες του Ευόσμου Θεσσαλονίκης πριν από μερικές ημέρες, για να μιλάμε σχετικά με την Ευρώπη πρέπει να είμαστε πραγματικά στην Ευρώπη. Να πιστεύουμε σε αυτήν και στο μεγαλύτερο εγχείρημα διακρατικής συνεργασίας στην ιστορία της ανθρωπότητας, συμμετέχοντας ενεργά στις εξελίξεις και μην επιτρέποντας την αποδόμηση του ευρωπαϊκού οράματος από τη ρητορική μίσους, τον λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία.

«Συνδιαμορφώνουμε κρίσιμες ευρωπαϊκές πολιτικές στην Ασφάλεια»

Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών και του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ενέταξε την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ των 9 μόλις κρατών, κόντρα στις αντιδράσεις της τότε αντιπολίτευσης, συνεχίζει σήμερα την πολιτική του παρακαταθήκη. Πιστεύει πραγματικά στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στην ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας σε εν εξελίξει διαδικασίες ζωτικής σημασίας, όπως στη συνδιαμόρφωση κρίσιμων ευρωπαϊκών πολιτικών στον τομέα της Ασφάλειας και στη δημιουργία του αμυντικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωση.

Η Ελλάδα πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ για τη Λιβύη και πρωτοστατεί σήμερα στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ για τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, έχοντας μάλιστα την χερσαία Διοίκησή της. Πρωτοστατεί επίσης στη συζήτηση για τον ενιαίο αμυντικό βραχίονα και τον κοινό αντι-drone και αντιαεροπορικό «θόλο», με την πρόταση του Πρωθυπουργού της χώρας μας Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πολωνού Πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ. Είναι αυτονόητο ότι προκειμένου να συμμετάσχει ενεργά η Ελλάδα σε αυτή τη συζήτηση πρέπει να συνεχίσει να διαθέτει ισχυρή Κυβέρνηση που πιστεύει σε αυτήν την προοπτική.

Πέραν των κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων, είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 750 δισ. ευρώ, για το οποίο διασφαλίσθηκε για την Ελλάδα το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό χρηματοδότησης.

«Η ΝΔ είναι το μεγάλο και πραγματικά πατριωτικό κόμμα»

Αυτό το οποίο δεν πρέπει να ξεχνούν οι πολίτες ενόψει των Ευρωεκλογών και το οποίο τόνισα στις πρόσφατες επισκέψεις μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ότι Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα μεγάλο λαϊκό και πραγματικά πατριωτικό κόμμα. Ένα κόμμα το οποίο υπερασπίσθηκε και θα υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, απέναντι σε κάθε είδους πρόκληση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συμμετέχουμε όλοι την Κυριακή 9 Ιουνίου στις Ευρωεκλογές και ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να συνεχισθεί απρόσκοπτα η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο